r
Nosalty Logó

Születésnapi csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Születésnapi csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 4990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    279.6 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4773.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    1760 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1804 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1781 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2530 micro
Összesen 4990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy mély tálba tesszük, hozzáadunkegy csipet sót, és kézi habverővel jó kemény habot verünk.
  2. Kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük a habverővel. Ha a cukorral végeztünk, jöhetnek egyesével a tojások sárgái, még mindig a habverőt használjuk, nehogy összesen a massza.
  3. Miután belekerült mind a 8 tojás sárgája, összekeverjük a lisztet, a keményítőt és kakaót, és egy fakanállal óvatos mozdulatokkal kanalanként belekeverjük a tojásos egyvelegbe.
  4. Ha kész vagyunk, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a piskótatésztát, és közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. 20 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik, és a tortaforma oldalát nem szabad megkenni és kilisztezni, mert különben púpos lesz a piskóta.
  5. A krémhez a lisztet, a kakaót és a tojások sárgáját csomómentesen elkeverjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor a krém megfőtt, forrón beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Félretesszük kihűlni, de időnként meg kell keverni.
  6. A szobahőmérsékletű vajat beletesszük a tálas mixerbe, és addig kevertetjük, míg habosodni nem kezd, ekkor hozzáadjuk a porcukrot, majd apránként a kihűlt főzött krémet.
  7. Ha a piskóta kihűlt 3 részre vágjuk. A krémet három részre osztjuk. Az első harmaddal megkenjük az első lapot, ráhelyezzük a másodikat, azt megkenjük a második harmad krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A maradék krémmel bevonjuk a tortát, mert így nem szívja magába a csokimázat.
  8. A csokimázhoz felteszünk főni egy edénybe vizet, ráteszünk egy fém tálat, betördeljük a csokoládét, és hozzáadunk 4 ek olajat. Megvárjuk, míg felforr.
  9. A bevonáshoz leterítünk egy darab sütőpapírt, a közepére teszünk egy tortarácsot, arra ráhelyezzük a tortát, a közepére öntjük a csokimázat, és hagyjuk, hogy a felesleg lefolyjon, majd elsimítjuk. Ha megdermed, tetszés szerint díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 27708
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mint látszik, édesanyám 49. születésnapjára készült ez a torta. Nem felejtettem el: NEM KELL BELE SÜTŐPOR.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?