r
Nosalty Logó

Sztracsatella torta Lizinkától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Sztracsatella torta Lizinkától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 3051 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.7 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 3051 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. Lemérjük a tojásokat. Kimérünk ugyanannyi súlyú cukrot, és 5 dkg-mal kevesebb lisztet.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzátesszük a vizet, majd robotgéppel (legmagasabb fokozat) habosra keverjük. Közben folyamatosan csorgatjuk bele a cukrot.
  3. Amikor kifehéredett, beleöntjük az olajat. Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, és nagyon óvatosan a tojásos masszába forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Nem kell nagyon felmagasodnia a krém miatt. Akkor jó, ha a tortaforma háromnegyedéig magasodik a piskóta!!
  5. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Lekapcsoljuk a torta karimát, és éles késsel ketté vágjuk a csokis piskótát.

Krémhez

  1. A sztracsatella fagylaltot kivesszük a mélyhűtőből. Várunk vele kb. 15 percet, hogy kenhető legyen, de ne olvadjon nagyon meg.
  2. A tortalap alsó részét visszatesszük a tortaformába, köré csatoljuk a karimát. Meglocsoljuk egy evőkanálnyi rummal, majd rákenjük a fagylaltot.
  3. A fagylaltra ráhelyezzük a másik tortalapot, meglocsoljuk egy evőkanálnyi rummal, és rákenjük a fagylalt maradék felét. Akkor lesz szép a torta, ha az utolsó réteg fagyi a tortaforma pereméig ér!
  4. A fagyitortát betesszük a mélyhűtőbe 3-4 órára.

Díszítéshez

  1. Fogyasztás előtt 5-6 perccel kivesszük a mélyhűtőből. Csokit reszelünk rá. Tejszínhab rózsákkal díszítve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22 cm
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9252
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sztracsatella torta Lizinkától
Lizinka_ 591 recept

Minden évben rendezünk barátainkkal közösen kerti partit. A sztracsatella torta visszatérő jeges desszert. Üdítő látvány a szemnek, és üdítő finomság a testnek is, nagy melegben.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!