r
Nosalty Logó

Szőlős rétes 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szőlős rétes 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A borsodóhoz

Összesen 618 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A borsodóhoz

Összesen 2465 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A borsodóhoz

Összesen 148 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 618 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1666.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1839 micro
Összesen 2465 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A borsodóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat langyosra melegítjük és hagyjuk kihűlni. Közben a lisztet elkeverjük a mandulával.
  2. A tojásokat, a cukorral, citromhéjjal és egy csipet sóval fehéredésig keverjük, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket.
  3. Hozzáaduk az olvasztott vajat és a szőlőszemeket.
  4. A réteslapokat vajjal megkenjük és összeillesztjük, majd beletöltjük a szőlőt.
  5. 160 fokon süssük egy órán keresztül, közben kenjük még olvasztott vajjal.
  6. A sodó elkészítéséhez a tojássárgákkal elkevert cukrot a borral vízgőz felett habosra keverjük, tegyünk bele pár csepp citromlevet és felvert tejszínt, míg krémes állagot nem kapunk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10745
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit elmaradva jön a bejegyzés, remélem még időben elkapva a szőlő utószezonját:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A borsodóhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek