r
Nosalty Logó

Szójás rakott padlizsán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edna
Szójás rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldségekhez

A besamelhez

Összeállítás

Összesen 967 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldségekhez

A besamelhez

Összeállítás

Összesen 3864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldségekhez

A besamelhez

Összeállítás

Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2488.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    570 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    3756 micro
  • β-karotin
    9225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1095 micro
  • Lut-zea
    2425 micro
Összesen 967 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    192.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9952.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    2332 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    1267 mg
  • Foszfor
    3160 mg
  • Nátrium
    3047 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    2280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4363 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    874 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    664 micro
  • α-karotin
    15025 micro
  • β-karotin
    36900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4378 micro
  • Lut-zea
    9699 micro
Összesen 3864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    383 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    112 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A besamelhez

Összeállítás

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. Padlizsánt, cukkinit megmossuk, csíkokra vagy karikára szeljük, sózzuk. Ha kiengedte a levét, megtöröljük, és olívaolajon megsütjük őket.
  2. A sárgarépát meghámozzuk, hosszában negyedekre vágjuk, olívaolajjal, sóval, borssal összerázzuk, és 200 fokon kb. 20 perc alatt sütőben puhára sütjük.
  3. A hajdinát olívaolajon pirítjuk 1-2 percig (figyelve, ne égjen le), aztán kétszeres forró csapvízzel, 1 leveskockával fedő alatt megfőzzük.
  4. Serpenyőben az összevágott hagymát megdinszteljük, ráborítjuk az előzőleg beáztatott szójagranulátumot, sóval, borssal, oregánóval, szegfűszeggel, kis kávéskanál kakaóval (vigyázva, mert könnyen leég), negyedelt koktélparadicsommal, fahéjjal ízesítjük.

A besamelhez

  1. A besamel következik, a megolvadt vajhoz hozzáadjuk a lisztet, óvatosan, nehogy leégjen, majd hozzáöntjük lassan a kókuszitalt, tetszés szerinti fehér borssal, szerecsendióval,sóval ízesítjük, sűrűn keverve addig főzzük, míg kellemes állagú nem lesz (én mindig megkóstolom, hogy elég sós-e).

Összeállítás

  1. Közepes tepsit kikenünk olajjal, és rétegezzük: sárgarépa, padlizsán, szója, a besamel 1/3-a, hajdina, cukkini, a többi besamel, és a tetejére a sajt.
  2. Előmelegített sütőben 200 fokon, 40-50 percig sütjük. A sajttól és a besamel állagától függ, hogy mikor kész. Ha a sajt szép színű lesz, már jó is! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40*20*6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 795
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 18.

Ajánló

Tzatzikivel remekül kiegészítik egymást. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában kímélőbb ételeket kell főzzek, hús, krumpli, fehér liszt és egyebek nélkül. Mivel sok zöldséget kell együnk, már kicsit untuk a párolt verziót, ezért kaptam elő a Muszaka receptemet, és azt dolgoztam át kicsit. Szerintem és a párom szerint is ( :) ) nagyon finom lett. :)

Hozzávalók

A zöldségekhez

A besamelhez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?