r
Nosalty Logó

Szívmelengető Boeuf Bourguignon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Puffin
Szívmelengető Boeuf Bourguignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2806 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1518 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 703 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    259.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6069.1 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    401 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2810 mg
  • Nátrium
    2199 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1601.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6073 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 2806 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 150 fokra melegítsük elő a sütőt. A húskockákat sózzuk, borsozzuk. Egy teflon serpenyőben, forró olajon a hús harmad részét, minden oldalán, süssük barnára. Miután megpirult a hús, szedjük át a hús darabokat egy casserole edénybe, a hátramaradt pirult szaftot öntsük fel egy löttyintés borral, és azt is öntsük rá a húsra. Tegyünk hasonlóan a maradék hússal, az adagok sütése között mindig lazítsuk fel a hátramaradt szaftot. Igény szerint használjunk olajat a sütések előtt.
  2. Miután a pirult hús a boros szafttal együtt a főzőedénybe került, ugyanabban a serpenyőben jól pirítsuk meg a felkockázott bacont, majd adjuk hozzá a marhahúshoz.
  3. A lisztet sózzuk, borsozzuk, és hintsük rá a baconös marhahúsra, majd jól keverjük meg az egészet.
  4. A fokhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet szórjuk a húsra, majd sózzuk, borsozzuk. A maradék bor és az alaplé hozzáadása után lefedve, 2 és fél órára tegyük be az előmelegített sütőbe.
  5. A baconos serpenyőben kevés olajon pirítsuk barnára a vékonyra szeletelt hagymát, lereszelt sárgarépát és a vékonyra szeletelt gombát. Ezt az egyveleget öntsük rá a két és fél órányi sütés után a marhahúsra. Ha a hús túl sűrű, felengedhetjük egy kis vízzel. További fél órára tegyük vissza a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3838
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 02.

Ajánló

Nokedlivel tálaltam, de mindenféle köret illik hozzá. A saláta vagy a savanyúság elmaradhatatlan kelléke az ünnepi vacsorának.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lorraine Pascale receptje. Karácsony estéjén került az ünnepi asztalra. Kicsit átalakítottam egy hirtelen jövő ötlettől felindulva. Az elején soknak tűnt a bor, de a kész étel kóstolása után minden előítéletem elszállt, helyébe pedig kellemes melegség került.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek