r
Nosalty Logó

Színes sajttekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Izmini
Színes sajttekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2249 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    881 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 375 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    152.5 g

Zsír

  • Összesen
    168 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9134.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1973 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1585 mg
  • Nátrium
    5286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    316 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1259 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    4515 micro
  • β-crypt
    673 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3630 micro
Összesen 2249 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy lapos tepsire sütő papírt teszünk, ecsettel vékonyan megkenjük olajjal (fontos, különben a sajtot nem lehet szépen feltekerni róla). Felváltva, pici ráhagyással rátesszük a sajtszeleteket, 1 sima-1 füstölt, nekem 4 szelet volt 1 sor. Alatta folytatjuk, csak ellentétesen, ha az első sor simával indul, akkor itt füstölttel, nekem lefele is 4 sor lett. Erre ráreszeljük a 10 dkg sajtot egyenletesen, és mehet a 170 fokra előmelegített sütőbe 3-5 percre. Nem megsülnie kell, csak hogy egybeolvadjon. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  2. Két tálba szétválasztjuk a főtt tojásokat. Az egyikbe megy a sárgája, só, bors, feta, tejföl és a nagyon apróra darabolt paprika. A másik tálba az apróra darabolt tojásfehérje, krémsajt, felaprított petrezselyem, só-bors. Mindkét masszát jó alaposan összekeverjük.
  3. A kihűlt sajtra kenjük a fehérjés-krémsajtos masszát, erre jön a vékonyan szeletelt sonka (fedje be teljesen), majd rákenjük a sárgája-feta masszát.
  4. Egyik végéből kiindulva, a sütőpapír segítségével, feltekerjük a sajtot minél szorosabban. Hűtőben pihentetjük minimum 2 órát, de az 1 éjszaka a legjobb.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x5
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 24085
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 09.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi hidegtálak

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Izmini 4 recept

Pofonegyszerű (sokkal egyszerűbb elkészíteni mint leírni:) ) és nagyon látványos vendégváró, de hidegtálakra is tökéletes. Természetesen a rétegek ízlés szerint bármivel variálhatók!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek