r
Nosalty Logó

Színes, egészben sült fasírozott

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Színes, egészben sült fasírozott
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1615 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    633 micro
  • β-karotin
    2138 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 404 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4561 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1502 mg
  • Nátrium
    2424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    762 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    2531 micro
  • β-karotin
    8553 micro
  • β-crypt
    705 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3299 micro
Összesen 1615 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    226 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát tisztítás után kisebb kockákra vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a pritaminpaprikát kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük a vajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a sárgarépát. Összesütjük, és fedővel letakarva pároljuk kb. 5 percig. Miután levettük a tűzről, beletesszük a zöldborsót.
  2. A darált húshoz adjuk a tojást, a sót, a borsot, a kukoricát, a pritaminpaprikát, a zsemlemorzsát, majd a serpenyőben lévő, hagymás-sárgarépás borsót.
  3. Egy püspökkenyér formát (nálam ez 30x11x7 cm, trapéz alakú) kibélelünk alufóliával, és megkenjük olvasztott vajjal. Ebbe tesszük a húsos masszát, és villával egyenletesen elsimítjuk. A fóliát ráhajtjuk a húsra, és előmelegített sütőbe tesszük (180 C, gázsütő 3-as fokozat). Kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
  4. A formából kivéve egy deszkára tesszük a fasírozottat, és langyosra hűtjük. Szeletelve, tetszőleges körettel és savanyúsággal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x11x7
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8654
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 23.

Ajánló

Hidegen is nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Színes, egészben sült fasírozott
Lizinka_ 590 recept

Már többször készítettem. Formára, színre, ízre különleges. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek