r
Nosalty Logó

Szilveszteri malac vele sült zöldségekkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Audrey
Szilveszteri malac vele sült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Pácolás

Vele sült zöldségek

Összesen 755 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Pácolás

Vele sült zöldségek

Összesen 4529 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Pácolás

Vele sült zöldségek

Összesen 136 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    828 micro
  • β-karotin
    5675 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 755 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.3 g

Zsír

  • Összesen
    314.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2299.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1677.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3083 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4969 micro
  • β-karotin
    34049 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 4529 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    1019 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Hús

Pácolás

Vele sült zöldségek

Elkészítés

Hús

  1. Lehetőleg egy-két nappal a sütés előtt pácoljuk be, készítsük elő a húst. Először irdaljuk be a bőrét, éles késsel óvatosan, hogy a zsírjába lehetőleg ne nagyon vágjunk bele.

Pácolás

  1. Keverjük össze a páchoz valókat: olívaolaj, reszelt vöröshagyma, zúzott fokhagyma, őrölt kömény, rozmaring (friss ágról leszedett levelek vagy őrölt), összetört babérlevelek, bors, só.
  2. A keverékkel dörzsöljük be a húst, de vigyázzunk, hogy a bőrét ne érje só, különben nem lesz ropogós! Én azt fóliával le szoktam takarni. Tegyük egy tálba, fedjük le, és így tegyük a hűtőbe pihenni.
  3. Sütéskor a malacot tegyük egy vékonyan kiolajozott tepsibe (akkorába, hogy mellé férjenek majd a zöldségek is) a bőrével felfelé. Locsoljuk meg sörrel (1-2 dl), majd alufóliával takarjuk le, és így süssük 45 percen keresztül 180 fokra előmelegített sütőben.

Vele sült zöldségek

  1. Miközben párolódik a hús, készítsük elő a zöldségeket: a répákat, hagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel a zellerrel együtt (répákat karikákra, hagymát negyedekre). A krumplikat mossuk meg, és szintén vágjuk kisebb darabokra, a fokhagymát elég gerezdekre szedni.
  2. Tegyünk mindent egy tálba , locsoljuk meg 1 ek olívaolajjal, sózzuk, és forgassuk össze. A zöldségek közé is tegyünk kevés rozmaringot.
  3. 45 perc elteltével halmozzuk a zöldségeket a malac köré, kenjük meg a malac bőrét szalonnával vagy szalonnabőrrel, és süssük most már fedő nélkül még 50 percen keresztül. Közben időnként kenegessük meg a szalonnával a malacbőrt, és egyszer-kétszer átforgathatjuk a zöldségeket is.
  4. Öntsük le a felesleges zsírt, és tetszés szerint tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 95 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20054
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 03.

Ajánló

Készíthetünk finom mártást is visszamaradt szaftból. Ehhez miután leöntöttük a felesleges zsírt, löttyintsünk egy kevés sört a tepsibe, adjunk hozzá 1 dl tejszínt, és tűzhelyen forraljuk be, majd szűrjük le. Nagyszerűen feldobja a malacszeleteket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük otthon kettesben tölteni a szilvesztert, és finomakat enni, filmeket nézni. A menü az ilyenkor mindig malac valamilyen formában, és madártej a desszert. Éjfél után pedig leveles tésztába tekert virsli, ha bírunk még enni. :) Készítettem már a sült malacot klasszikus krumpli, párolt káposzta párosítással is, de ennek volt eddig a legnagyobb sikere tavaly, úgyhogy idén is biztos így fogom készíteni. :) Egyébként szívesebben is készítem, mert sokkal egyszerűbb, hogy egyszerre megvan a köret is, és nem kell annyit mosogatni. :)  

Hozzávalók

Hús

Pácolás

Vele sült zöldségek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?