r
Nosalty Logó

Szilvás-túrós morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Szilvás-túrós morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szilvaréteg

Túrókrémes réteg

Összesen 598 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szilvaréteg

Túrókrémes réteg

Összesen 4785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szilvaréteg

Túrókrémes réteg

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.6 g
  • Cink
    147 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    68 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 598 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5013 g
  • Cink
    1175 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    908 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.7 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1150.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 4785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szilvaréteg

Túrókrémes réteg

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat folyékonyra olvasztjuk. A száraz hozzávalókat egy keverőtálban összevegyítjük, majd beleütjük a tojást, és belecsorgatjuk az olvadt vajat.
  2. A robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk. Nem fog egyneművé összeállni, morzsás marad. Kb. olyan tésztát kapunk, mint a sajttorta alapja.
  3. A tészta 3/4 részét beledöngöljük egy kapcsos tortaformába, kis peremet is emelve körben a szélén.

Szilvaréteg

  1. A kimagozott, félbevágott szilvát a cukorral elkeverjük, és alacsony lángon felfőzzük. Ha túl kevés levet eresztene, 1-2 evőkanál vízzel pótoljuk.
  2. A keményítőt a vízzel elkeverjük, és folyamatos keverés közben a szilvához adjuk. Még egyet forralunk rajta, és ha besűrűsödött, kihűtjük.

Túrókrémes réteg

  1. A két tojást a cukorral (vagy cukorpótlóval) habosra kavarjuk, majd hozzáadunk egy csomag főzős vaníliapudingport, a túrót, a citromlevet és egy kis doboz görög joghurtot.
  2. A sütőformába elegyengetett rétegen elosztjuk a kihűlt szilvaréteget. A szilvás rétegre rásimítjuk a túrós krémet, és a maradék 1/4 morzsatésztát rámorzsoljuk.
  3. Közepes tűznél légkeveréssel kb. 45 percig sütjük. Tejszínhabbal is kínálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14155
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 10.

Ajánló

A  tésztában és a szilvás rétegben kókuszvirág cukrot használtam, ami nagyon kellemesen karamelles ízt ad, viszont barna színű.  A túrókrémben éppen ezért nyírfacukor került, hogy a színét ne sötétítse.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-túrós morzsasüti
Tomatotree 262 recept

Itt a szilvaszezon!

Hozzávalók

Tészta

Szilvaréteg

Túrókrémes réteg

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?