r
Nosalty Logó

Szilvás morzsás Chrissyke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Chrissyke
Szilvás morzsás Chrissyke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 798 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 798 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    1154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1030 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 2391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát nyolcadoljuk, majd fahéjas cukorral összekeverjük.
  2. A száraz zsemléket gépben összeaprítjuk.
  3. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a zsemlemorzsához és cukorral édesítjük.
  4. Jénai tál aljába a morzsa felét beleszórjuk, rárétegezzük a fahéjas szilvát (a visszamaradt lé is mehet), végül a morzsával zárjuk.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3255
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chrissyke 35 recept

Jaj, már annyira akartam valami édességet enni! DE nem volt itthon semmi!!! (még tojás sem). Csak a száraz zsemle... A mélyhűtőben találtam szilvát, így készült ez a finomság (olyan fél kg lehetett, de dupla gyümölcssel szerintem ütősebb lenne). Az íze hajaz a szilvásgombócéra (ez igaz, mert a gyerekem nagy szilvásgombós-fan, és alig hagyott valamicskét belőle), és azért valjuk be, jóval egyszerűbb ez az elkészítési mód. Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?