Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás lepény Sylvia konyhájából recept

hozzászólások (12)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A tetejére

összesen: 487 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A tésztához

A tetejére

összesen: 2917 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A tetejére

összesen: 168 kcal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csillamponiszemu
Csillamponiszemu Wed, 2015-08-26 02:13

Ez volt az első sütemény, amit életemben készítettem és szerencsére meghozta a kedvet a sütéshez. :) Mindenkinek nagyon ízlett, már el is fogyott. Köszönöm!

macska11
Sylvia / macska11 Wed, 2015-08-26 12:28

Nagyon megtisztelő, h az én receptemmel estél át a tűzkeresztségen - és örülök, h rögtön sikered is volt !! :) Csak igy tovább, meglátod, ha egyszer valami beindul, nem lehet abbahagyni - egyre újabb finomságokat fogsz sütni :) Sok sikert a továbbiakhoz !
Ja, és nagyon köszönöm, h megirtad !!!

sibikmoni
sibikmoni Thu, 2015-03-05 12:36

én gyúrtam a tésztát,most fogom másodszorra elkészíteni,nagyon fincsa süti :)

macska11
Sylvia / macska11 Thu, 2015-03-05 13:58

Ha gyúrod, akkor biztosan még finomabb :) Nagyon örülök, hogy ízlett ! (milyen jó, hogy eszembe juttattad - még pont van a mélyhűtőben egy adag szilvám :D )

heva2121
saláta / heva2121 Fri, 2013-12-13 09:57

szia macska11
Úgy van,ahogy írtad,1 teljesen új sütit csináltam,mert nem fél dl tejet,hanem fél l-t tettem bele,ezért lett a híg massza,de ez nem újdonság,mert sok-sok ilyesmi süti van
egyébként is variálni szoktam
a lényeg,h jól sikerült,tehát semmi gond

heva2121
saláta / heva2121 Sat, 2013-12-07 06:06

sikere lett,de sztem nem,hogy hosszasan nem kellett gyúrni a tésztát,hanem egy teljesen híg massza lett,ezáltal nem kellett belenyomkodnom a tésztát sem a tepsibe,hanem beleöntöttem
jó sűrű,házi szilvalekvárral készítettem,amit a híg massza miatt kanalanként tettem rá/mint a málénál/a többit ugyanúgy csináltam

macska11
Sylvia / macska11 Sat, 2013-12-07 17:27

Örülök, hogy sikere lett, de úgy látszik, Te egy új sütit sütöttél :-) Nem tudom, hogy miért lett híg a massza (nekem inkább kicsit ragacsos, mint folyékony szokott lenni - lehet, hogy kicsit több tejet tettél bele ?) Így viszont pont jó, hogy lekvárt használtál és nem gyümölcsöt !

heva2121
saláta / heva2121 Sat, 2013-11-30 02:54

hát én ennek,most nekilátnék,de nincs szilvám csak jó sűrű szilvalekvárom
sztem azzal is sikerül
hasonló a tarpai porlóshoz,ott is zsírral csinálom

macska11
Sylvia / macska11 Sat, 2013-11-30 19:15

Hú a szilvalekvár nagyon finom, én is imádom - igaz ezt a sütit lekvárral még nem próbáltam, de biztos finom. Almával, sárgabarackkal is nagyon jó - én pont most sütöttem egy picit variálva túróval.
Remélem, hogy Nálatok is nagy sikere lesz !

487
tojás 1 db
mangalica zsír 5 dkg
cukor 6 ek
1 csipet
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tej 0.5 dl
zsemlemorzsa 3 ek
szilva 80 dkg
fahéj 1 teáskanál
tejföl 330 g
finomliszt 3 evőkanál
tojás 2 db