r
Nosalty Logó

Szilvás lepény 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Szilvás lepény 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tészta felső részéhez

A töltelékhez

Összesen 375 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tészta felső részéhez

A töltelékhez

Összesen 4485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tészta felső részéhez

A töltelékhez

Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 375 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    236 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3084.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.4 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1955 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1883 micro
  • β-crypt
    298 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 4485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta felső részéhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, a vajat, a porcukrot, a tojássárgáját és a tejfölt összegyúrjuk, rövid ideig pihentetjük.
  2. Vékonyra kinyújtjuk, sütőlemezre teritjük, villával megszurkáljuk, hogy a gőz kijöjjön, majd a tésztát félig megsütjük (kb. 10 perc).
  3. Ha kihűlt a tészta, egyenletesen rárakjuk a kimagozott és kettéhasított szilvát. Megszórjuk az 5 dkg porcukorral és a morzsával vagy a darált dióval.
  4. A süteményt bevonjuk a következő masszával: a 3 tojássárgáját a 1,5 dl tejföllel, 3 evőkanál porcukorral, 5 dkg liszttel habosra keverjük, majd beleforgatjuk az 5 tojásfehérjéből vert és 3 evőkanál porcukorral ízesített kemény habot.
  5. A szilvás tésztán egyenletesen elterítjük, előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20 perc).
  6. Ha langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk, tetszés szerint szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13342
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 15.

Ajánló

A tetejét azért nem szórtam meg porcukorral, mert szerintem így is elég édes lett a sütemény, de ez ízlés kérdése, ki hogy szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor kinyújtottam a tésztát, elég vastagnak tűnt, így kétfele vágtam és két tepsi süteményt készítettem belőle. A másik tepsibe barackot tettem, ugyanúgy ízesítettem, mint a szilvásat. A szilvásat is és a barackosat is megszórtam fahéjjal.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta felső részéhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek