r
Nosalty Logó

Szilvás kelt tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Szilvás kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 175 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2451.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1944 micro
  • β-crypt
    342 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 3729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot , belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk.
  3. A liszthez adjuk a csipet sót, az élesztős, cukros tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját.
  4. Fakanállal összedolgozzuk, majd gépi dagasztóval addig keverjük, míg a tészta könnyedén elválik az edény falától. Ez kb 10 percet vesz igénybe
  5. A bedagasztott tésztát konyharuhával letakarjuk és 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
  6. Közben a szilvát félbevágjuk, kimagozzuk.
  7. A szórásra szánt 4 ek kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.
  8. Kikenünk egy magasabb falú tepsit margarinnal és beszórjuk egy kevés liszttel. (A tepsi mérete : 28 x 38 x 5 cm )
  9. A megkelt tésztát átgyúrjuk, tepsiméretűre nyújtjuk és beleigazítjuk a tepsibe.
  10. Rárakosgatjuk a szilvákat, kissé belenyomkodjuk a tésztába és megszórjuk a fahéjas kristálycukorral.
  11. A sütőt csak közvetlen a tészta behelyezése előtt kapcsoljuk be 200 C°-ra , amit félidőben 180 C°-ra mérséklünk. A sütemény kb 50 perc alatt sül meg.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 44030
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a gyümölcsös kelt tésztákat: idén nyáron készült már a konyhámban cseresznyés változat, sárgabarackos és most kipróbáltam szilvával is. Nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!