r
Nosalty Logó

Szilvás gombóc nudlival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
márti1218
Szilvás gombóc nudlival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gombóc és nudli

töltelék

prézli

Összesen 734 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gombóc és nudli

töltelék

prézli

Összesen 4396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gombóc és nudli

töltelék

prézli

Összesen 136 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 734 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5036.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1463 mg
  • Nátrium
    2417 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    755.4 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1861.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2666 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 4396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

gombóc és nudli

töltelék

  • 20 db szilva (a kisebbekből, ha nagy a szilva, elég a fele, jó a befőtt vagy a fagyasztott is)
  • 20 késhegynyi fahéj (zöldborsó nagyságú)
  • 20 késhegynyi cukor

prézli

Elkészítés

gombóc és nudli

  1. Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk kockára, és főzzük meg annyi vízben, ami ellepi. Szűrjük le, és még melegen, krumplinyomón törjük át. Hagyjuk kihűlni.
  2. Gyúrjuk össze az áttört burgonyát csipet sóval, zsírral, tojással és annyi liszttel, hogy formázható, kicsit keményebb tésztát kapjunk. Ez a lisztmennyiség a maximum, de ha lisztesebb a krumpli, 40-45 dkg is elég.
  3. Készítsünk kb. 5 cm-es rudat, majd azokat vágjuk 2 cm-es korongokra. Tegyünk félre négy korongot a nudlinak, a többi tésztából készítsünk 20 golyót. Egyenként lapítsuk el, helyezzünk a közepébe egy szilvát, késhegynyi fahéjat és ugyanennyi cukrot. Fogjuk össze a tésztát, és csináljunk gombócokat, ügyeljünk arra, hogy mindenhol zárt legyen a tészta.
  4. A félretett korongokból formázzunk 2 cm-es rudat, majd vágjuk 2 cm-es darabkákra, és egyenként a tenyerünkkel sodorjunk belőle nudliformát.
  5. Tegyünk fel egy nagyobb fazékba vizet egy pici sóval forrni, és közben készítsük el a prézlit: egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel a vajat, tegyük bele a prézlit, és kevergetve süssük aranyszínűre, egyharmadát tegyük egy másik serpenyőbe, ebbe forgatjuk majd a nudlit.
  6. A felforrt vízbe óvatosan engedjük bele a nudlit, ha feljött a víz felszínére, főzzük még öt percet, és szűrőkanállal szedjük ki, tegyük a prézlire, rázzuk össze.
  7. A gombócokat is főzzük ki ilyen módon, óvatosan szűrjük le, és még óvatosabban hempergessük meg a prézliben. Frissen a legjobb, tetejét meghinthetjük porcukorral.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2805
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás gombóc nudlival
márti1218 72 recept

Ahogy az édesanyám készíti, nehéz olyanra csinálni, de az irányításával próbálkozom, szerinte már jobb, mint az övé, de látva az erőfeszítésemet, így önt lelket belém.

Hozzávalók

gombóc és nudli

töltelék

prézli

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?