r
Nosalty Logó

Szilvalekváros morzsakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildi71
Szilvalekváros morzsakocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az omlós tésztához

A morzsához

A tetejére

Összesen 1515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az omlós tésztához

A morzsához

A tetejére

Összesen 6057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az omlós tésztához

A morzsához

A tetejére

Összesen 407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    313.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760.2 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2035 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 6057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A morzsához

A tetejére

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Az omlós tésztához az apróra felkockázott vajat/ margarint és a lisztet egy tálban elmorzsoljuk, összedolgozzuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, sót, tojássárgáját, a tejfölt és tésztává gyúrjuk. Hűtőszekrényben 2 órán át pihentetjük.
  2. A morzsához a vajat/ margarint tűzhelyen felolvasztjuk. A lisztet és a porcukrot összekeverjük, hozzáöntjük a vajat/ margarint, majd morzsává dolgozzuk. Szintén hűtőben pihentetjük.
  3. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 25 x 30 cm-es tepsit. A sütőt előmelegítjük. A fahéjat eldolgozzuzk a szilvalekvárban.
  4. A tésztát tepsi méretű lappá nyújtjuk, tetejét meghintjük fátyolnyi liszttel. A lekvárral megkenjük, először az apróra vágott dióval, majd a tésztamorzsával sűrűn beszórjuk.
  5. Enyhe pirulásuig sütjük 180 fokos sütőben (kb. 25-30 percig).
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13255
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 13.

Ajánló

A cukormennyiségeket felére csökkentve adagoltam. Persze ez függ attól is, milyen édes a szilvalekvár.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy két évvel ezelőtti Nők Lapjában megjelent recept alapján készítettem ezt a finom sütit.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A morzsához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!