r
Nosalty Logó

Szilvalekváros linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Szilvalekváros linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 856 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3420 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 437 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 856 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 3420 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 437 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétfajta lisztet alaposan elmorzsoljuk a hideg, apróra kockázott vajjal. Hozzászitáljuk a porcukrot, hozzáütjük a tojássárgáját, csipet sót, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem fog olyan könnyen menni, mint a kizárólag finomliszttel készült verziónál, segítsünk rá a tenyerünkkel, gombócozzuk össze. Folbackba csomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük a tésztát.
  2. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Vékonyan lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát. A vastagság ízlés kérdése, minél vékonyabb a tészta, annál gyorsabban sül, de annál könnyebben is ég meg. A tönkölyliszt miatt könnyebben szakad a tészta, bánjunk vele óvatosan, de nem kivitelezhetetlen a nyújtás-szaggatás.:)
  3. Kiszúróformával kiszaggatjuk, tepsire sorakoztatjuk, minden második közepét kilyukasztjuk. A lyukas formákat tojásfehérjével megkenjük, durvára vágott dióval megszórjuk.
  4. Betoljuk az előmelegített sütőbe, kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben folyamatosan figyeljük, mikor még puhának érezzük, akkor vegyük ki.
  5. Megvárjuk, míg kihűl, a sima lapokat megkenjük szilvalekvárral, óvatosan rányomjuk a lyukas tetőt, összetapasztjuk őket. Kicsit állni hagyjuk. Aki ropogósan szereti, már eheti is.:)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2813
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 15.

Receptkategóriák

Icipicit megreformált, klasszikus linzerrecept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek