r
Nosalty Logó

Szilvalekváros kelt bucik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Szilvalekváros kelt bucik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez-szóráshoz

Összesen 443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez-szóráshoz

Összesen 3537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez-szóráshoz

Összesen 325 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1790.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1147 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 3537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez-szóráshoz

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk, beleszórunk egy fél evőkanál cukrot, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a rumot, a margarint.
  3. Alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva, körülbelül 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát, enyhén lisztezett felületre borítjuk, körülbelül ujjnyi vastag téglalappá elnyújtjuk, majd 16 egyforma részre vágjuk. A kis téglalapokból gombócokat formálunk, és letakarva 10 percig pihentetjük.
  5. A gombócokat egyenként oválisra nyújtjuk, körülbelül 15×12 cm nagyságúra. A felső részére teszünk egy teáskanál lekvárt, majd, mint a kiflit feltekerjük, a végeit kissé benyomjuk, hogy a lekvár ki ne folyjon. Sütőpapírral ellátott tepsibe vagy lemezre sorakoztatjuk őket, és 20 percig letakarva pihentetjük a bucikat.
  6. Mindegyik tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és megszórjuk darabos dióval. 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Töltelék

  1. Jelen esetben szilvalekvárral készül, de nagyon finom más lekvárokkal is. Sőt, készítettem már nutellával, túróval is.

Kenéshez-szóráshoz

  1. Olvasztott margarin és durvára vágott dió. De elképzelhető egy felvert tojással is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1730
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap egy kis babgulyás volt ebédre, és gondoltam, hogy jól fog esni egy kis édesség is utána.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez-szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek