r
Nosalty Logó

Szilvadzsem fahéjjal és szegfűszeggel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Szilvadzsem fahéjjal és szegfűszeggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A fahéjas szilvadzsemhez

A szegfűszeges szilvadzsemhez

Összesen 508 kcal
  • 0% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A fahéjas szilvadzsemhez

A szegfűszeges szilvadzsemhez

Összesen 4065 kcal
  • 0% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A fahéjas szilvadzsemhez

A szegfűszeges szilvadzsemhez

Összesen 119 kcal
  • 0% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 508 kcal
  • 0% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1033.5 g
  • Cukor
    993 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2170.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    4492 micro
  • β-crypt
    957 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1825 micro
Összesen 4065 kcal
  • 0% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A fahéjas szilvadzsemhez

A szegfűszeges szilvadzsemhez

Elkészítés

A fahéjas szilvadzsemhez

  1. Fahéjas szílva: A szilvát megpucoljuk és negyedeljük, majd lemérjük.
  2. A főzésre előkészített lábasba tesszük az 1. adag szilvát, a kimért cukrot, a dzsemfixet, a citromlét, a fahéjat és a mézet. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, kicsit rotyogtatjuk, majd botmixerrel igény szerint pépesítjük. Ha kellően pépes, visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett felforraljuk a kellő sűrűség eléréséig, de legalább 3-4 percet zubogva forraljuk. Vigyázni, mert nagyon fröcsköl!
  3. Az üvegeket még a főzés előtt előkészítjük, és rögtön beletöltjük a forró dzsemet az üveg pereméig. Jól lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk, majd visszaállítva hagyjuk kihűlni.
  4. Szegfűszeges szilva: az elkészítés ugyanaz, mint a fahéjasnál, csak a fűszerezés a következő: beletesszük az őrölt szegfűszeget, a narancsot (aki akarja, tegye bele csak a levét, de lehet úgy is, hogy a fehér héjat levesszük a húsáról), a mandulalikőrt, de ez el is hagyható.
  5. Az elkészítés az előzőek szerint.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 41503
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.

Ajánló

Télre érdemes "bespájzolni".  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem akartam hagyományos ízű szilvát, így összeollóztam.Egyik felét darabosabban hagytam.  Igazából csak gondolatébresztőnek szántam ezt a leírást. A zselésítőkön tökéletesen leírták a munka menetét, és a mennyiséget, így  csak egy kis "megbolondítással" lehet újat kihozni. Még fogok próbálkozni, pl. gyömbérrel, vaníliával és karamellizát cukorral.

Hozzávalók

A fahéjas szilvadzsemhez

A szegfűszeges szilvadzsemhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek