r
Nosalty Logó

Szerelmesek túrótortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szerelmesek túrótortája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

alap

tészta

töltelék

Összesen 401 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

alap

tészta

töltelék

Összesen 4801 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

alap

tészta

töltelék

Összesen 286 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 401 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    278.9 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1013 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3762.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    1642 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.9 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1968 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1332 micro
Összesen 4801 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 286 Kcal

Hozzávalók

alap

tészta

töltelék

Elkészítés

alap

  1. A sütőt 160 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A csokit felolvasztjuk.
  3. A vajat is beledobjuk, felolvasztjuk, elkeverjük.
  4. A zablisztet 2 kanalanként adjuk hozzá, és elkeverjük.
  5. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformába egyengetjük, és 10 percre a sütőbe tesszük.
  6. Ha a 10 perc letelt, kivesszük a sütőből, és félrerakjuk. A sütőt ne kapcsoljuk ki, még szükségünk lesz rá.

tészta

  1. Míg az alap sül, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük. Félretesszük.
  2. Egy másik keverőtálban a margarint a cukorral kikeverjük.
  3. A margarinos cukros keverékhez hozzáadjuk a tojássárgájákat, és elkeverjük.
  4. A krémtúrót is belekeverjük a tojássárgás keverékbe, és habverővel csomómentesre dolgozzuk.
  5. A lisztet és sütőport is belekeverjük. Hozzáadjuk az almaecetet is.
  6. A tojásfehérje habot kanalanként beleforgatjuk a cukros-tojássárgás keverékbe.
  7. A csokialapra öntjük, és 45 perc alatt megsütjük.
  8. A sütőben hagyjuk fél órára, majd kitámasztjuk a sütő ajtaját fél órára, hogy lassan hűljön ki. A tészta teteje megrepedhet és hűlés közben, kissé visszaesik, de ne ijedjünk meg, a töltelék eltakarja majd.
  9. Egy vékony pengéjű kést vagy fémspatulát húzzunk végig a tészta és a tortaforma között, de a tortaformát még ne nyissuk ki.

töltelék

  1. A tejfölt a porcukorral és a vaníliaaromával kikeverjük. A teljesen kihűlt tésztára öntjük.
  2. A tölteléket körberázogatjuk kicsit, hogy a légbuborékok feljöjjenek a felszínre, és elsimuljon.
  3. A lekvárt elkeverjük, hogy jól kenhető legyen, és egy-egy teáskanálnyit pottyantunk a tejfölös krémre. Kávéskanállal vagy késsel szíveket formázunk a lekvárból.
  4. Sajnos a következő fontos lépés: egy éjszakára letakarva a hűtőben pihentetjük. Így a tejföl nem csurog majd le a tésztáról a lekvárral együtt. A tésztának is jót tesz, így alakul át krémes állagúvá.
  5. Legegyszerűbb két tál között a tortaformában tárolni a hűtőben, ha nincs megfelelő nagyságú dobozunk. A szeletelésnél a csokis alap kis erőbedobást igényel, de kóstolásnál minden megbocsátódik.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x23x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1711
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 28.

Ajánló

Ünnepi alkalmakra, Bálint napra kiváló. 12 szeletre vágva elég vaskos szeleteket kapunk, így 16 darabra is oszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Munkaigényes, de ígérem, megéri. Laktató, az alap ropogós és csokis, a tészta krémesen puha, a töltelék savanykás és édes váltakozása, ami kiemeli az ízeket, és még jól is néz ki.

Hozzávalók

alap

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek