r
Nosalty Logó

Szent György napi nyársak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mártika és Feri
Szent György napi nyársak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nyársakhoz

Az öntethez

Összesen 561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nyársakhoz

Az öntethez

Összesen 2243 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nyársakhoz

Az öntethez

Összesen 94 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1156 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1566 micro
Összesen 561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3030 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1777.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    469 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    714 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    4623 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6265 micro
Összesen 2243 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A nyársakhoz

Az öntethez

Elkészítés

A nyársakhoz

  1. A spárgasípokat grillezés előtt megmossuk, megtisztítjuk és a bütyköket levágjuk, majd harmadoljuk.
  2. A padlizsánt és a cukkínit karikákra, a paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, majd ismét félbe vágjuk.
  3. A hagymákat megtisztítjuk, majd félbevágjuk (kereszt irányban).
  4. A padlizsánt kissé besózzuk, és kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy keserű ízét elveszítse. Lecsepegtetjük és megtörölgetjük.
  5. A spárgasípokat egyesével szalonnacsíkokba tekerjük és felváltva a cukkínivel, padlizsánnal, paprikával, gombával és a hagymával a 4 nyársra ráhúzzuk.
  6. Az elkészült nyársakat olívaolajjal megkenjük, majd borssal, sóval, kevés kakukkfűvel fűszerezzük.
  7. Izzó parázs fölött forgatva lassan megsütjük.
  8. Keverőtálba öntjük a joghurtot, és habverővel jól elkeverjük. Sóval, porcukorral, ízesítjük, végül hozzáadjuk a finomra megvágott friss kaprot is.A kapros joghurtos öntetet adjuk a nyársak mellé.
  9. (Az elkészült nyársakhoz Gyuri sógorom kedvére sült burgonya köretet is tálaltunk:-). )
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18929
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 25.

Ajánló

Bor ajánlat Szent György-hegyi olaszrizling  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szent György napi nyársak
Mártika és Feri 107 recept

Szent György napi nyársak: a kíváló kardforgató napján, mi nyársakat forgattunk. A www.delhus.hu receptversenyén a legjobb 3 recept egyike, Szalai Tamás Grill Világ- és Európabajnok séf véleménye alapján.  

Hozzávalók

A nyársakhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek