r
Nosalty Logó

Székelykáposzta Pancsika konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pancsika
Székelykáposzta Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 653 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3919 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2463.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 653 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.3 g

Zsír

  • Összesen
    223.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14779.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    2482 mg
  • Nátrium
    10629 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    3360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    932 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4446 micro
Összesen 3919 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a húst az inasabb, hártyásabb részektől, alaposan megmossuk, majd 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A rizst szükség szerint átnézzük, majd átmossuk.
  2. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. Közben olajat hevítünk egy nagy méretű lábasban, és először a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne, majd a fokhagymát is rádobjuk, a szemes borsot, borókabogyót és a köménymagot. 2-3 percig alacsony lángon kezeljük.
  3. Ezután rátesszük a pirospaprikát, sót, őrölt borsot, felöntjük vízzel, elkeverjük, majd rádobjuk a húst, a megmosott egész chilit, babérleveleket, alaposan összekeverjük, és tetejét befedjük a savanyú káposztával. Alacsony hőfokon puhára főzzük a káposztát és omlósra a húst (ez kb. 2 óra). A vizet folyamatosan pótolni kell, hogy a végeredmény szaftos maradjon.
  4. Végül az átmosott rizst elkeverjük benne, szükség szerint felöntjük még vízzel, és 10-20 perc alatt (rizsfajtától függően) puhára főzözük
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2503
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 20.

Ajánló

A legfinomabb friss tejföllel, illetve van, aki a rizs nélkül készíti, akkor mindenképp puha kenyérrel tálaljuk. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Székelykáposzta Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Próbáltam többféle fűszerrel a savanyú káposztát, de már régóta (karácsonykor is) eszerint a recept szerint készítem, és minden vendégünk imádja. :) Most megosztom a titkot, mely egyrészt a fűszerezésben rejlik, másrészt pedig, hogy a káposztát mindig bőséges lével szoktam kérni, így kevesebb vizet használok, és isteni finom lesz tőle az étel. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek