r
Nosalty Logó

Székelykáposzta István konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Juhász István
Székelykáposzta István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.7 g

Zsír

  • Összesen
    161.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14601.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2702 mg
  • Nátrium
    10413 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2643.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    287 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    4533 micro
Összesen 3271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    62 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a húst, vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, majd felkockázzuk. A zsiradékot felhevítjük, és rádobjuk a vöröshagymát, melyet üvegesre párolunk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomkockákat, az egész chilit, és egy pörköltalapot főzünk (szükség esetén vizet is adunk hozzá), ez kb. 10 perc.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott húst, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük 1 dl vízzel, és félig megpuhítjuk a húst, ez húsfüggő, hogy mennyi idő alatt, de körülbelül 45-60 perc. Ekkor hozzátesszük a savanyú káposztát (ha van leve, akkor azt is ráöntjük), és így még legalább 45 percig főzzük (a hús megpuhulásáig).
  3. Utána hozzáadjuk az átnézett, megmosott rizst, felöntjük 1-2 dl vízzel, és a rizs megpuhulásáig főzzük (kb. 15-20 perc).
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10446
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 09.

Ajánló

Egy kanál tejföllel és házi kenyérrel az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Székelykáposzta István konyhájából
Juhász István 36 recept

Télen sokszor kerül az asztalra, mert nagyon egészséges a savanyú káposzta. Bár kicsit időigényes, de nagyobb lábasban készítem, így 2-3 napra elegendő, és minél tovább áll, az ízek annál jobban kijönnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek