r
Nosalty Logó

Szegfűszeges-diós tarja burgonyalepénnyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
herta
Szegfűszeges-diós tarja burgonyalepénnyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a lepényhez

hozzávalók a húshoz

Összesen 1040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a lepényhez

hozzávalók a húshoz

Összesen 6227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a lepényhez

hozzávalók a húshoz

Összesen 174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1764 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5026 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 1040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    299.7 g

Zsír

  • Összesen
    279.1 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10584.1 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    508 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    3789 mg
  • Nátrium
    4795 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2015.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    457 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3227 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    30155 micro
  • Lut-zea
    3323 micro
Összesen 6227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    846 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a lepényhez

hozzávalók a húshoz

Elkészítés

hozzávalók a lepényhez

  1. Meghámozzuk, hasábokra vágjuk és sós vízben megfőzzük a krumplit. Leszűrjük, áttörjük, és hűlni hagyjuk. (Addig összekészítjük a húst, és betesszük a sütőbe sülni.)
  2. Amíg a hús sül, a kihűlt krumplihoz adjuk a tojást, zsírt, sót és a lisztet. Összegyúrjuk, és 6 gombócra osztjuk.
  3. Tapadásmentes palacsintasütőben egyenként szétlapítva mindkét oldalukat barnásra pirítjuk. (A fordításhoz lapostányérra csúsztatjuk a félig sült lepényt, majd ráborítva a palacsintasütőt - edényfogó kesztyűvel -, visszaborítjuk a tésztát a serpenyőbe.)

hozzávalók a húshoz

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. Kiolajozunk egy 36x20 cm-es, magas szélű tepsit, és a mindkét oldalukon sózott, borsozott tarjaszeleteket szétterítjük az alján. (Nem kell kiklopfolni.) Meghintjük szegfűszeggel és finomra vágott petrezselyemzölddel.
  3. A tejszínbe dobáljuk a diót és a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a ketchupot, mustárt, cukrot és sót, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  4. A szószt a hússzeletekre öntjük, a tepsit alufóliával légmentesen lezárjuk, és 3/4 óráig pároljuk a sütőben.
  5. A hússzeleteket a lepényekkel tálaljuk, és gazdagon meglocsoljuk a zamatos pecsenyelével.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 36x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1173
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A dió és a szegfűszeg teszi különlegessé és kimondottan karácsonyivá ezt az omlós és szaftos húsételt. A fiam annyira megkedvelte, hogy egy ideje a szülinapjára is ezt kéri. A sülő hús illata ünnepi hangulattal lengi be a lakást. Nem kell megijedni a - hazánkban inkább desszertekhez használt - gyümölcsöktől és fűszerektől, nem lesz tőlük "sütiízű" a főétel. Kedvenc sertésrészem, a tarja garancia a tökéletes végeredményre.

Hozzávalók

hozzávalók a lepényhez

hozzávalók a húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!