Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szegedi haltepertő sült hagymával recept

hozzászólások (18)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A haltepertőhöz

A mártogatóshoz

összesen: 1442 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A haltepertőhöz

A mártogatóshoz

összesen: 5759 kcal

energiatartalom / 100 g *

A haltepertőhöz

A mártogatóshoz

összesen: 270 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Praline
Praline Thu, 2016-11-10 10:44

Hát most ez engem durvára sokkolt, én mint aki a hármas-kőrös mentén lakik és a városom horgászparadicsom, még nem is ettem ilyet. Hal tepertőről már hallottam, de valahogy még sosem jutott el az agyamig, hogy meg kéne csinálni. Azon nyomban pótolom eme hiányosságot és rohanok halért. Köszi a receptet, ki nem hagyom eme finomságot.

szmolecs
szmolecs Thu, 2015-06-25 10:08

Jól hangzik, főleg az a része, hogy ne legyen benne szálka- mert nekem ez a bajom a hallal... csak hát nagyon kevés az a "hasa alja" ami szálka mentes :-(
Amit most kerestem az a "halfűszer" tud valaki segíteni, hogy az milyen fűszerekből áll ?
köszi

cloudberry
cloudberry Mon, 2018-05-07 11:41

Nem kell hozzá semmilyen fűszerkeverék, csak só (esetleg bors), meg pirospaprika. Kár elrontani vele.

jolci
jolci Tue, 2012-12-11 01:08

Nagyon sok pontyom van(a férjem horgász)ezt biztosan kipróbálom!:)

Gregor
Greg / Gregor Wed, 2012-02-15 11:33

Szegediként természetesen én is ismerem a haltepertőt és Frank Sanyi receptje szerint magam is így csinálom, de legtöbbször elmegyek a Sótartóba, vagy a Kiskőrössybe, mert ott az igazi.

goan973
Annus G / goan973 Fri, 2011-12-02 00:10

hű, ez olyan, mint az Öreg Kőrössyben :) nagy kedvenc :) már csak a rántott haltej hiányzik mellőle...meg a békacomb :) köszi a receptet

Gregor
Greg / Gregor Mon, 2015-08-31 21:04

Mostanában van haltej rántva. Általában a haltepertővel ajánlják és fenséges. Német vendégeim el voltak tőle varázsolva. Kiskőrössy-Szeged.

PIT01
PIT / PIT01 Fri, 2011-12-02 22:11

Igen, ott valóban nagyon finoman csinálják, de a házi verzió sem utolsó :-)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-12-01 22:52

Kedves PIT !

Köszönöm Neked, hogy megosztottad velünk ezt a receptet.
Nagyon szeretett unokabátyám kedvence volt a haltepertő, imádta:-))
Szegeden élt ő is a családjával:-))
Sajnos, pár éve ,- hirtelen,- elvesztettük őt,:-(((
Így legalább megismerem a kedvencét.
Köszönöm , még egyszer.
Éva-Anyóca

1442
ponty 1 kg
finomliszt 25 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 4 ek
hal fűszerkeverék 1 ek
vöröshagyma 3 közepes fej
napraforgó olaj 3 dl
majonéz 20 dkg
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
oregánó 0 ízlés szerint
méz 1 ek