r
Nosalty Logó

Szedres-túrós pogi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kicsivik
Szedres-túrós pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.6 g
  • Cink
    118 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3750.6 g
  • Cink
    474 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    367 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    46 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    216 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 2136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt, sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsit.
  2. Egy mély tálba szitáljuk a kétféle lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot és a sót.
  3. A lisztes keverékkel összemorzsoljuk a hideg vajat, majd belekeverjük a nagyobb darabokra aprított szedret.
  4. Jöhet a túró és a tejföl - homogén masszává keverjük a tésztát.
  5. Alaposan lisztezett felületre borítjuk a masszát, a tetejére is bőven szórunk a lisztből.
  6. 2 - 2,5 centi vastagra nyújtjuk, éles késsel gusztusosan felkockázzuk.
  7. Egy spatula segítségével a tepsibe sorakoztatjuk a pogikat, majd betoljuk a sütőbe.
  8. Miután szép aranysárga színt kaptak, lezárjuk a gázt, a tepsiben hagyjuk még pár percre, majd rácsra szedve hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3053
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Csupa meglepetés. Beleharapsz egy barna sütibe, aminek lila a belseje. Ráadásul szederdarabkákkal szemezhetsz, miközben a vártnál kevésbé édesebb falatot forgatsz a szádban. És milyen zaftos! Ezen az angol nyelvű oldalon bukkantam erre a se nem édes, se nem sós pogácsára, ahogy a kitalálója nevezi. Először a fotóba habarodtam bele, és miután elolvastam a leírást, rögtön tudtam, mi lesz a sorsa a hűtőben várakozó óriási, érett szederszemeknek. Az ötletgazda málnát használt, valószínűleg azért is lett a végeredmény sokkal világosabb - a szeder barnás-lilásra színezte a tésztát. De amint az eredeti recept is említi, nem baj, ha keverés közben összetörik a gyümölcs, épp ellenkezőleg! A vaj tényleg hideg legyen, különben olyannyira ragacsossá fog válni a tészta, hogy se szépen szeletelni, se a munkafelületről felvakarni nem lehet majd. Tudom, tapasztaltam. Azért lettek ilyen laposak és szabálytalanok a szeletek. Langyosan a legfincsibb. Ja, mivel szkeptikus voltam, és nem hittem el, hogy egy gyümölcsös sütihez elég 5dkg cukor, megfeleztem a tésztát és az egyik részt kicsit még utánaédesítettem. Kár volt. Valószínűleg azért is kaphatta a pogácsa elnevezést, mert messze nem olyan édes, mint egy süti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek