r
Nosalty Logó

Szedres sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Szedres sajttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Szederzselé

Krém

Összesen 959 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Szederzselé

Krém

Összesen 5752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Alap

Szederzselé

Krém

Összesen 233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 959 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    453.8 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3360.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 5752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Alap

Szederzselé

Krém

Elkészítés

Alap

  1. Egy késes aprítóval morzsalékosra dolgozzuk a kekszet, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
  2. Egy 22 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és egyenletesen belesimítjuk a kekszalapot, majd hidegre tesszük dermedni.

Szederzselé

  1. Egy botmixer segítségével pürésítünk a megmosott szederből 80 dekát 3 evőkanál cukorral, majd egy szűrőn átszűrjük a magokat, végül a tűzre téve felfőzzük.
  2. Közben 2 teáskanál zselatin beáztatunk 4 evőkanál hideg vízbe, ezután a tűzre téve pár másodperc alatt feloldjuk, majd hozzáadjuk a forró szederhez, elkeverjük benne, és hűlni hagyjuk.
  3. Csak annyira hűtsük ki, hogy még kezelhető legyen, tehát ne dermedjen meg!

Krém

  1. A szobahőmérsékletű mascarponét, tejfölt, limelevet és ízlés szerinti por- és vaníliás cukrot simára keverjük a robotgép segítségével.
  2. Ezután beledolgozzuk a 2 csomag zselatinfixet, a hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd a kétféle krémet óvatosan egybeforgatjuk.
  3. Ezután összeállítjuk a tortát, a forma oldalára sütőpapírt teszünk, a kekszes alapra simítunk egy adag mascarponés krémet, ezt meglocsoljuk a kihűlt szederzselével, majd ismét krém és zselé következik, amíg van alapanyag. Ezután hidegre tesszük dermedni.
  4. Ha már eléggé megdermedt, elkészítjük az előbb leírt módon a zselét a maradék 20 dkg szederből, cukorból és zselatinból.
  5. Végül bevonjuk vele a torta tetejét, a közepére öntve szépen elterül, ezután a teljes dermedésig hidegre tesszük.
  • Tepsi mérete: 22
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 381
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 27137
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szedres sajttorta
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, könnyű, nyári desszert, sütés nélkül készült, szinte pillanatok alatt.

Hozzávalók

Alap

Szederzselé

Krém

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!