r
Nosalty Logó

Szedres morzsás süti gesztenyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Szedres morzsás süti gesztenyével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 1705 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 10227 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 314 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    708 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 1705 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    150.3 g

Zsír

  • Összesen
    523.2 g
  • Telített zsírsav
    305 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7459.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    1671 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    3271 mg
  • Nátrium
    1611 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1247.2 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    1243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4247 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1379 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2340 micro
Összesen 10227 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsiket olajjal kikenjük, és sütőpapírral kibéleljük.
  2. Egy tálban elkészítjük a tésztát: a lisztet, sót, a puha vajat, a tojást, a citrom héját, a citrom kifacsart húsos levét, a vaníliás cukrot, a cukrot és a sütőport géppel alaposan simává dolgozzuk össze.
  3. Egy másik tálban a gesztenyét villával jól összetörjük, és a habtejszínnel, rumaromával a gép segítségével alaposan sima krémmé keverjük ki.
  4. A csokoládét egy vágódeszkán durvára vágjuk éles késsel.
  5. Egy tálban elkészítjük a morzsát: a lisztet, a puha vajat, sót, cukrot, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot kézzel összegyúrjuk morzsás állagúra jó alaposan.
  6. Szűrőbe téve, lemossuk a szedret, hagyjuk lecsepegni.
  7. A géppel simává kevert tésztát beleöntjük a tepsibe, és szépen elegyengetjük, rásimítjuk a gesztenyés krémet, rászórjuk egyenletesen a durvára darabolt csokoládét.
  8. Most tesszük rá jó sűrűn a szedret, sorban egymás mellé, és egyenletesen, kézzel rámorzsoljuk a tetejére készült morzsatésztát.
  9. Betesszük a sütőbe a középső rácsra, és készre sütjük. Bent hagyjuk kihűlni a sütit, majd kivesszük, és teljesen az asztalon fog kihűlni a sütemény, amit az utolsó 10 percre a szeletelés előtt a hűtőbe tehetünk, így sokkal könnyebb lesz szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5280
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Ajánló

A gesztenyés krém és étcsoki helyett túrókrémet is készíthetünk, vagy vaníliás pudingra is tehetjük a szedret,- de akkor a tésztát a sütés után kenjük meg a kész pudinggal, és már nem sütjük a pudinggal és gyümölccsel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szedres morzsás süti gesztenyével
Éva-Anyóca 350 recept

Végre jó sok, finom, friss és szép nagy szedrek vannak a bokron, ezért elsőnek mini muffint készítettünk próbának, most, mikorra mennyiség lett a bokron, már jöhetett a morzsás pite, a már bevált, szeretett sütink készítése. Sikerült: illatos, kellemes, jellegzetes szedres ízű finom süti készült belőle. Már csak pár kocka van :-).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek