r
Nosalty Logó

Szedres-banános gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mumuska
Szedres-banános gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 1647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2381.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1500 micro
Összesen 1647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

Elkészítés

A tortához

  1. A gyümölcstorta formát kivajazzuk, és kilisztezzük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük, amíg a többivel el nem készülünk.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a vaníliás porcukorral, és amikor már szép fényes, óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután elővesszük a hideg tojáshabot, és kb. az 1/3-ával durván fellazítjuk a masszát, utána pedig nagy mozdulatokkal belevegyítjük a többit. A formába öntjük, és betesszük az előmelegített sütőbe. Kb.15-20 perc sütési idő kell neki. (Én szoktam a sütő aljába egy kis edényben vizet rakni!)
  4. Miután megsült, óvatosan kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Közben alufóliábólperemet készítünk úgy, hogy a torta peremébe állítjuk, és hagyjuk, hogy a peremen túllógjon (ld. kép).
  5. Közben a pudingon lévőútmutatás alapján megfőzzük a pudingot, azzal a különbséggel, hogy csak 4 dl tejet használunk. Ha kész,a felét a tortára kenjük, és rátesszük a szedret. A maradék pudingot pedig erre öntjük. A felszeletelt banánt a torta tetejére sorakoztatjuk.
  6. A gyümölcskocsonya felét 1,5 dl vízzel összefőzzük, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. Ha már kezd dermedni, óvatosan a tortára öntjük, majd megvárjuk, míg a torta teljesen kihűl. Ezután már eltávolítható a fólia, és gyorsan bekebelezhető a torta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 27 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16529
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 26.

Ajánló

A perem elkészítése eleinte egy kicsit bonyolult lehet, de nem az!!!!! Előnye pedig, hogy így sokkal több töltelék fér a tortára!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mumuska 37 recept

A férjem nincs oda a süteményekért, de ebből a tortából akár a felét is képes egyszerre megenni!!!

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?