r
Nosalty Logó

Szederkrémes hólabda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Szederkrémes hólabda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 446 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4905 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 265 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 446 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    267.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3095.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    910 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1324 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 4905 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 265 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a cukorral, az olajjal alaposan elkeverjük.
  2. Egy másik tálban a liszthez adjuk a szódabikarbónát, a kakaót.
  3. A két részt összeforgatjuk. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet.
  4. Az előkészített tepsibe öntjük a masszát, és kb. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a szedret egy fémszűrőn átpasszírozzuk (hagyjunk pár db-ot a díszítéshez), a szűrő hátoldaláról gyakran kaparjuk le a sűrű gyümölcsvelőt. A visszamaradt magvakat kidobhatjuk.
  6. Elkészítjük a krémet: a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és hozzáöntjük a gyümölcsvelőt. Ebből sűrű krémet főzünk. Amíg kihűl, a margarint habosra kavarjuk a porcukorral. Majd a kihűlt szedres péphez keverjük.
  7. A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből. Egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval korongokat metszünk. A magasabb tornyocskákat három darabba vágjuk, a keskenyebbeket ketté. (Nekem a tepsi szélénél kicsit laposabb lett, onnan a korongokat csak kettévágtam.)
  8. A kihűlt krémből hagyunk kevéskét a díszítéshez, majd megkenjük a korongok minden emeletét és körben is.
  9. A kis tornyok oldalát megszórjuk kókuszreszelékkel.
  10. A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal, majd megkenjük a labdák tetejét.
  11. Ha megdermedt a csokimáz, szederkrémmel és egy-egy szem szederrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5832
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Ajánló

Hűtőben ajánlott tárolni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szederkrémes hólabda
Andi80_ 380 recept

A hólabda mintájára készült, de mindenkébb fel szerettem volna használni az idei első szedertermést. E két gondolatból született meg ez a fincsi és mutatós kis sütike. Nem túl édes, a szedertől kellemesen savanykás, jól esik a melegben.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek