r
Nosalty Logó

Szárzeller-krémleves almával és pirított dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Szárzeller-krémleves almával és pirított dióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 300 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 1199 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 55 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 300 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1148.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1915 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 1199 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 55 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

  • 5 dkg dió (száraz serpenyőben pirított, durvára vágott)
  • 1 db alma (szeletelt, vaj és cukor keverékén sütött)

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megmossuk, és feldaraboljuk.
  2. Olívaolaj és vaj keverékén kevés kristálycukrot karamellizálunk, és hozzáadva a zöldségeket kicsit átpirítjuk, vigyázva, hogy ne kapjon színt.
  3. Sózzuk, borsozzuk és vízzel felöntve puhára pároljuk a zöldségeket, majd botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sima állagú krémlevest szeretnénk elérni, akkor ennél a fázisnál szitán szűrjük át.
  4. Visszatéve a tűzre összeforraljuk és elzárjuk alatta lángot.
  5. Legírozzuk: a tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és a leves kb felét vékony sugárba a legírhez adjuk, majd miután alaposan elkevertük, az egészet visszaöntjük a leveshez. Forralni ekkor már nem szabad!
  6. Vajdarabkákat morzsolunk a tetejére, hogy ne bőrösödjön meg a levesünk teteje és a levesbetétekkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 21575
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szárzeller-krémleves almával és pirított dióval
A kis gasztronauta 142 recept

Egy nagyon finom lélekmelengető leves hidegebb napokra, és nem utolsósorban tele vitaminnal. :)

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek