Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szárzeller-krémleves almával és pirított dióval recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A leveshez

A levesbetéthez

  • 13 g dió (száraz serpenyőben pirított, durvára vágott)82 kcal
  • 50 g alma (szeletelt, vaj és cukor keverékén sütött)23 kcal
összesen: 300 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A leveshez

A levesbetéthez

  • 50 g dió (száraz serpenyőben pirított, durvára vágott)327 kcal
  • 200 g alma (szeletelt, vaj és cukor keverékén sütött)94 kcal
összesen: 1200 kcal

energiatartalom / 100 g *

A leveshez

A levesbetéthez

  • 2.3 g dió (száraz serpenyőben pirított, durvára vágott)15 kcal
  • 9.2 g alma (szeletelt, vaj és cukor keverékén sütött)4 kcal
összesen: 55 kcal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2014-01-07 12:29

Először csináltam szárzellerből levest, eddig csak gumóból készült. Hát, nem lopta be magát a szívembe. Olyan fás, rostos maradt pürésítés után, mintha öreg zöldbabot főztem volna. Fogalmam sincs, hogyan kellett volna megtisztítani főzés előtt. Ízre nagyon finom lett a leves, de ezek a rostok!!! Azt hiszem maradok a gumónál. Zsuzsa

rfeher
rfeher Thu, 2013-02-28 09:46

elkeszitettem,dioval ahogy irtad es finom lett.koszonom!

300
halványító zeller 3 közepes szár
burgonya 1 közepes db
főzőtejszín 1 dl
tojássárgája 1 db
vaj 5 dkg
olívaolaj 1 teáskanál
cukor 3 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
dió 5 dkg
alma 1 db