r
Nosalty Logó

Szardínia bundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Szardínia bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

Összesen 1183 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

Összesen 3554 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

Összesen 220 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    316 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1183 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6287.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1622 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    1910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    948 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    906 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1388 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 3554 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

Elkészítés

A szardíniához

  1. A kis halakat szétterítjük egy tálcán és vékonyan megszórjuk kukoricaliszttel, majd a joghurtos tojásba forgatjuk, ezután belehengergetjük az összetört kukoricapehelyben.
  2. 170 C-ra melegített olajban 1 perc alatt megsütjük, szalvétán leitatjuk az olajat.
  3. A burgonyát héjasan alaposan megmossuk, 2-3 darabba vágjuk, tepsibe tesszük, sózzuk, alaposan borsozzuk, meglocsoljuk citrommal, megszórjuk reszelt héjával, alátöltünk egy kanál olajat és 180 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  4. A majonézt összekeverjük a mustárral, citromlével, borssal, mézzel, majd hozzáadjuk a tejfölt és joghurtot, csomómentesre keverjük egy habverővel. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4122
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szardínia bundában
Évi néni 1830 recept

Tegnap a Metróban megakadt a szemem egy zacskó szardínián, melyek annyira kicsik voltak, nem tudtam nekik ellenállni, mert régen már készítettem ilyet és úgy elfogyott fél kiló, mintha ott sem lett volna.

Hozzávalók

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek