r
Nosalty Logó

Szalonnás-kolbászos rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Szalonnás-kolbászos rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1836 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2700 micro
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    128.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3400 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    2038 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    893 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    3672 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5399 micro
Összesen 1549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, felvágjuk, sós vízben puhára főzzük. A főzővízbe tegyünk egy fej megtisztított hagymát és egy csokor petrezselymet.
  2. A megfőtt zöldbabot szűrjük le (alaposan csepegtessük le). A hagymát és a petrezselymet dobjuk ki.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  4. A tojást tisztítsuk meg, vágjuk karikára.
  5. A kolbászt vágjuk vékony szeletekre.
  6. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal. Simítsuk bele a zöldbab felét, helyezzük rá a felszeletelt tojást és a kolbászt, locsoljuk meg tejföllel, ha kell gyengén sózzuk.
  7. Rétegezzük rá a maradék zöldbabot, tetejére tejföl kerüljön.
  8. A szalonnát szeleteljük fel, vagdossuk be kakastaréjnak, tegyük a bab tetejére.
  9. Süssük át a babot, míg a szalonna megsül (kb 20 perc).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3494
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szalonnás-kolbászos rakott zöldbab
8zsuzsa8 210 recept

Tavaly nyáron rengeteg zöldbab termett a kertemben, a mélyhűtőm tele van vele, minden héten eszünk zöldbabot valamilyen formában. A barátnőmtől tanultam ezt az egyszerű ételt. Olyan, mint a rakott krumpli, csak krumpli helyett zöldbabbal. Ő egy kicsit zsírosabbra csinálja, de hát ez ízlés kérdése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?