r
Nosalty Logó

Szalonkifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Szalonkifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    580.4 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    1831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4287.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    2144 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3261 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3193 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 8154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 445 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a 10 dkg vaj kivételével összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. (Amilyen nagy téglalapot csak tudunk belőle nyújtani.)
  2. 10 dkg lágy vajjal megkenjük, majd szorosan felgöngyöljük. Zárható edényben vagy fóliában 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap 8 egyenlő részre vágjuk a tésztarudat. Egyenként kinyújtjuk a darabokat nagyon vékonyra, addig a többi tészta a hűtőben várakozzon. Háromszögeket vágunk a vékony tésztából, megtöltjük a habos töltelékkel, és kifliket formázunk belőlük. A sütő legnagyobb fokozatán 7-9 perc alatt megsütjük őket.
  4. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk a sütiket.

A töltelékhez

  1. A darált dióhoz keverjük a reszelt citromhéjat.
  2. A 4 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáverjük a 20 dkg porcukrot is.
  3. A kemény habba nagyon óvatosan belekeverjük a darált diót.
  4. Ezt a tölteléket felhasználásig mindig tartsuk hideg helyen, mert különben a hab könnyen összeesik.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 32192
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 28.

Ajánló

Az ilyen tésztákat mindig forró sütőben süssük, hogy könnyű és leveles tésztát kapjunk végeredményként!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég kaptam ezt a receptet az egyik kolléganőmtől, és azóta már sokszor elkészítettem a család nagy örömére a gyors, házi leveles tésztából készült kis kifliket. Most annyit változtattam az eredeti recepten, hogy a kiflik felét mákos töltelékkel készítettem, vagyis 15 dkg darált diót és 15 dkg darált mákot kevertem a hab egyik és másik felébe. (A változatosság gyönyörködtet!) Szeretem az olyan süteményeket, amikhez este "összedobjuk" a tésztát, másnap pedig csak sütni kell. Ez pont ilyen! A 8 perc természetesen tepsinként értendő sütési időt jelent. Jó az is, ha van segítségünk a porcukorba való forgatáshoz, mert addig is nyugodtan töltögethetjük a következő adag kiflicskéket.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!