r
Nosalty Logó

Szaba no Siojaki

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szaba no Siojaki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A tálaláshoz

Összesen 343 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A tálaláshoz

Összesen 683 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A tálaláshoz

Összesen 92 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    965 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 343 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2006 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    1929 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 683 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. Filézzük ki a makrélát (a japán stílusú halfilézésről a blogomon olvashatsz).
  2. A makrélafiléken a bőrt finoman irdaljuk be, majd hintsük be mindkét oldalt sóval. 10 percet pihentessük.
  3. Egy tapadásmentes, olajozott serpenyőben közepes-nagy lángon a bőrös oldallal lefelé fektetve süssük 5-6 percig a halfilét.
  4. Ezután fordítsuk meg, és a másik oldalt is süssük további 4-5 percig.
  5. Adjunk mellé finomra reszelt jégcsapretket és szójaszószt, esetleg citromot az ízesítéshez.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15715
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Ajánló

Rizzsel és néhány zöldséges kísérővel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A japánok rengeteg féle halat esznek hatalmas mennyiségben, egészséges, házias halételeik mégis kevéssé ismertek. A "shioyaki" kifejezés sóval sütést jelent, és sokkal több fajta halat készítenek el ezzel a profán módszerrel, mint mondjuk a "teriyaki" szósszal. Ez egy nagyon egyszerű recept, amihez kevés hozzávaló szükséges, de a hal frissességére és minőségére nagyon kell ügyelni. A recept más hallal, pl: lazaccal is működik! A finomra reszelt jégcsapretek -azaz a daikon orosi- állandó kísérője a sóval sütött halaknak. Ez ízben is nagyon passzol a halakhoz, de meg is szelídíti a sokszor tolakvó mellékízt. A jégretek gombócokat evéskor a halra kell tenni, majd szójaszósszal leöntve együtt elfogyasztani.

Hozzávalók

A halhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek