r
Nosalty Logó

Svéd hidegtáltorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haidy
Svéd hidegtáltorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Halpástétom

Franciasaláta

A torta összeállítása és díszítés

Összesen 894 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Halpástétom

Franciasaláta

A torta összeállítása és díszítés

Összesen 10735 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Halpástétom

Franciasaláta

A torta összeállítása és díszítés

Összesen 149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2683.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1791 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1961 micro
  • β-crypt
    358 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 894 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    466.2 g

Zsír

  • Összesen
    660.1 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    1754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32203.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    673 mg
  • Kálcium
    3869 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    965 mg
  • Foszfor
    5085 mg
  • Nátrium
    21492 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.6 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    3427.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4651 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    1375 mg
  • D vitamin:
    1175 micro
  • K vitamin:
    1421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1825 micro
  • Kolin:
    1585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2481 micro
  • α-karotin
    640 micro
  • β-karotin
    23533 micro
  • β-crypt
    4301 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    9066 micro
Összesen 10735 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    144 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Halpástétom

Franciasaláta

A torta összeállítása és díszítés

Elkészítés

Halpástétom

  1. Kezdjük a halpástétommal meg a franciasalátával, melyet akár előző este is összeállíthatunk. A halról leöntjük a levét, összetörjük egy villával, hozzáadjuk a kockákra vágott vajat/margarint, a citrom kifacsart levét. Botmixerrel összedolgozzuk (ennek hiányában villával/kézzel). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és egy kevés tejfölt adunk hozzá. (Ne sokat, mert a pástétomnak sűrűnek kell maradnia.) Elkeverjük, és hűtőbe tesszük felhasználásig. A franciasaláta alapot megfőzzük, leszűrjük, félretesszük, amíg hűl az alap, felkockázzuk az almát és a csemegeuborkát nagyon apróra, megfőzzük a a tojásokat keményre, majd ezt is felkockázzuk apróra. Összekeverjük a hozzávalókat, majd betesszük a hűtőben felhasználásig.
  2. A torta összeállítása: Egy tálcára elhelyezzük a kenyérszeleteket szorosan egymás mellé, és elkezdjük megkenni a halpástétommal, újabb kenyérszeletek következnek, majd a franciasalátával kenjük meg. Szépen rétegezzük: egy ilyen, egy olyan.
  3. Amikor úgy gondoljuk, hogy már jó magas a tortánk, akkor a tetejét halpástétommal lezárjuk, befedjük a sonkával meg a főtt, füstölt tarjával. Újból megkenjük pástétommal, de most már mindenhol: tetejét és oldalait is. Mehet rá a salátalevél, hogy jól ráragadjon, ezután pedig lehet díszíteni kedvünk szerint.
  4. Ha elkészült, tegyük be a hűtőbe min. 4-5 órára, hogy jól összeálljon.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1959
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sziasztok. Most egy svéd különlegességet fogok megosztani veletek. Hidegtáltorta. Ennek a tortának van egy kis sztorija. Volt szerencsém személyesen meg kóstolni a svéd konyhát, mivel ott dolgoztam. Ezt a tortát is ott ismertem meg, méghozzá úgy, hogy ahol dolgoztam, a svéd villanyszerelők miatt túlóráznunk kellet, igaz nem sokat, de volt egy hibájuk, és ezt korrigálni kellet. Emiatt másnap a svéd villanyszerelők főnöke hozott nekünk egy hidegtál tortát, szép gesztus volt tőle. Amikor megláttam a tortát, az állam leesett, mondtam is a srácoknak, hazamegyek, és ezt megcsinálom a családnak, így is történt, el volt ájulva mindenki, főleg az anyukám, azt mondta, lassan leckét kell vennie tőlem, olyan finomságokkal halmozom el. Nos, eredetileg a svédek rákpástétomot használtak a tortához, de mivel nálunk nem nagyon lehet kapni, és ha lehet is, akkor aranyárban mérik, így maradt a sima halpástétom, amit én csináltam házilag. Ahhoz, hogy jó gazdag legyen e torta, én belevittem a szeletek közé franciasalátát is.

Hozzávalók

Halpástétom

Franciasaláta

A torta összeállítása és díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!