r
Nosalty Logó

Svéd almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hevike
Svéd almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 1337 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 5352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 192 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 1337 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    257.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3158 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.1 g
  • Cukor
    512 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1482.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1766 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1434 micro
Összesen 5352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot a margarinnal habosra kavarjuk.
  2. A tojásokat egyesével belekeverjük.
  3. Végül hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  4. Egy tortaformát vagy kisebb tepsit margarinnal kikejünk, lisztezünk, és ebbe a tésztát beleöntjük.
  5. Egy citrom levét kifacsarjuk, majd az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a citromlében megforgatjuk. (Azért, hogy ne barnuljon meg.)
  6. Egy másik tányérba 2 ek cukrot kevés fahéjjal összekeverünk, majd az almaszeleteket megforgatjuk benne, és a tészta tetejét betakarjuk vele.
  7. Sütőbe tesszük, és kb. 35-40 percig sütjük. Nem kell teljesen megsütni. Ha nagyon barnulna a teteje, akkor letakarjuk sütőpapírral.
  8. Közben egy kis lábosban felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a szeletelt mandulát.
  9. Kb. 1 percig kis lángon főzzük, a tűzről levéve 1-2 ek tejjel hígítjuk.
  10. A tésztát kivesszük a sütőből, mielőtt teljesen megsülne, és ezt a cukros mandulás szirupot eloszlatjuk a tetején úgy, hogy mindenhova jusson belőle.
  11. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. (kb még 15 perc)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 36591
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 18.

Ajánló

Nyáron voltam náluk, akkor a sütemény mellé 1 gombóc vaníliafagyit és tejszínhabot kínálnak. Így szerepel az éttemekben az étlapon is, és együtt ez a hármas ízhatás...hááát isteni finom. Én most csak úgy "simán" sütöttem, de nyáron én is fagyival és tejszínnel fogom kínálni a családomnak. Mindenképpen próbáljátok ki ezt a "hármast", megéri.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy finomság Németországból. A süti neve ne tévesszen meg senkit, bár nem tudom, miért kapta ezt a nevet, mégis mindenki így ismeri, hogy "Schwedische Apfeltorte". Egy német nagymamától kaptam a receptet, aki nagyon imád, és tud is sütni. Hoztam haza magammal pár receptet tőle, majd azokat is megosztom veletek. Egy biztos, hogy a németeknek is isteni receptjeik vannak.

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek