r
Nosalty Logó

Svájci sertésborda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Redy
Svájci sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 571 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2281 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 571 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.7 g

Zsír

  • Összesen
    149.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4445.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 2281 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    518 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy nagy tepsiben, alul- fölül alufóliában, kevés olajban a szeleteket egymás mellé rakva sütőben 20 percig sütjük.
  3. Közben a paradicsomot apró kockákra vágjuk, összekeverjük a megreszelt sajttal és az apróra vágott szalonnával.
  4. Hozzákeverjük a mustárt és a lisztet.
  5. A húsokról levesszük a felső fóliát, és minden szeletre halmozunk 1 ek paradicsomos ragut, mindegyik halom tetejére egy darabka vajat teszünk.
  6. Visszatéve a sütőbe még 10-15 percig pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 778
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 85547
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 02.

Ajánló

Hagymás tört krumplit készítettem hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én egyrészt a nagymamámtól, másodsorban F. Nagy Angéla szakácskönyvéből kezdtem tanulni a főzést ifjú házas koromban. Ez a sertéssült is abból az alap receptkönyvből származik, és hamar megkedveltem, mert kezdőknek is könnyen elkészíthető, és igen ízletes húsételt lehet így az asztalra varázsolni a húsimádó férjeknek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek