r
Nosalty Logó

Svájci fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Arandeira
Svájci fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 1092 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 4367 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 279 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2687.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    2051 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1092 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    151.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10748.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    8204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 4367 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 dl szobahőmérsékletű tejhez hozzáadjuk a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. 10-15 percet konyharuhával letakarva állni hagyjuk.
  2. A kétféle lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót. A liszt közepébe mélyedés formálunk, beletesszük az apróra kockázott szobahűmérsékletű vajat, beleütjük a két tojást, s hozzáadjuk a másik 2 dl tejet.
  3. A felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk, majd lágy, sima tésztát dagasztunk.
  4. A megdagasztott tésztát egy tálba helyezzük, és nedves konyharuhával letakarjuk. Szobahőmérsékleten egy órát állni hagyjuk.
  5. A megkelt tésztát 4 egyenlő darabra osztjuk, és egyenként kb. 60-70 cm hosszúra sodorjuk. Egy kalácshoz két hosszú hengerre lesz szükségünk, melyet négyes fonatként összefonunk:
  6. Két rudat kereszt formában egymásra helyezzük úgy, hogy a közepüknél találkozzanak. Majd a fenti ágat lehajtuk, a lentit pedig fel. Ezután a bal oldalát jobbra hajtjuk, a jobb oldalát balra. Ezt ismételgetjük, amíg el nem fogy, a végét szépen visszahajtjuk, hogy szép befejezése legyen a kalácsnak.
  7. A tojást a sóval és cukorral felverjük, és bekenjük vele a kalácsot, amit aztán 20-30 percig állni hagyunk.
  8. Eközben a sütőt 230 fokra előmelegítjük. A sütési hőfokot 220 fokra csökkentük, és a pihentetett kalácsot újabb kenés után a sütőbe helyezzük. Alul-felül sütéssel sütőtől függően 30-35 percig sütjük.
  9. A másik két rúddal is hasonló képpen járunk el. A kalácsot az összefonás után folpackba csomagolva le is fagyaszthatjuk. Amikor szeretnénk elkészíteni, 3-4 órát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, megkenjük tojással, pihentetjük, kenjük,és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 19190
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arandeira 8 recept

Ezt a kalácsot először Svájcban egy pékiskolában készítettem el, egy karácsonyi ünnepség apropóján. A recept is a pékiskolából származik. Mivel ez nem édes kalács, most húsvétra sütöttem meg újra, sonkával és főtt tojással, újhagymával és tormával ettük.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek