r
Nosalty Logó

Sváb galuska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Sváb galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raguhoz

Galuskához

Tetejére

Összesen 752 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raguhoz

Galuskához

Tetejére

Összesen 3005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raguhoz

Galuskához

Tetejére

Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1673.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 752 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    156.6 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6694 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    3726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1935.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    2081 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2043 micro
Összesen 3005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    293 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 114 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Raguhoz

Galuskához

Tetejére

Elkészítés

Raguhoz

  1. Olajon kicsit megfonnyasztjuk a cikkekre szeletelt hagymát, rátesszük a felszeletelt paprikát, paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Amikor egy kicsit sült a saját levében, rátesszük a darált húst, és felöntjük vízzel.

Galuskához

  1. Lisztet, tojást, vizet sóval jól kikeverjük, és forrásban lévő sós vízbe kiszaggatjuk.
  2. Amikor feljött a kiszaggatott galuska víz tetejére, leszűrjük, és a raguval összekeverjük.
  3. Olajjal kikent tepsibe öntjük.

Tetejére

  1. Tetejét kikevert tejföllel megkenjük, és 15 percig előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 31164
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sváb galuska
Salamon Csilla 1202 recept

Ezt a receptet egy nagyon régi szakácskönyvben találtam meg. Ilyen finomságokért szeretek kutakodni.

Hozzávalók

Raguhoz

Galuskához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!