Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös-mákos pite Judit69 konyhájából recept

hozzászólások (26)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Tészta

Sütőtökös réteg

Mákos réteg

összesen: 775 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

Tészta

Sütőtökös réteg

Mákos réteg

összesen: 4655 kcal

energiatartalom / 100 g *

Tészta

Sütőtökös réteg

Mákos réteg

összesen: 247 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barackkompót
barackkompót Fri, 2016-11-25 08:33

Eredetileg valami almás-mákos kevert recept után kutakodtam hétvégére, de ez annyira felcsigázott, hogy holnap ki s próbálom! :) (Az almával meg majd lesz valami.)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-11-09 13:59

Kedves Játékosunk!

Gratulálunk, Te vagy az egyik nyertes, a NOSALTY – Danubius Hotels Group közös, sütőtökös receptversenyén.

Nyereményed: 2 éjszakás, 2 főre szóló wellness hétvége a Danubius Health Spa Resort Sárvár szállodában félpanziós ellátással + Danubius Care Collection ajándékcsomag.

A nyereményértesítő e-mailt már elküldtük Neked. Amennyiben ez az e-mail nem érkezett meg hozzád, kérlek küldd el teljes nevedet és telefonszámodat a jatek@nosalty.hu e-mail címre, hogy a szervezők minél hamarabb felvehessék veled a kapcsolatot.
Üdvözlettel: NOSALTY

Gabriella1977
Cayenne / Gabriella1977 Tue, 2016-10-25 19:17

Kedves Judit!

A mákos réteg hozzávalói között a lekvár is fel van tüntetve.
Milyen lekvárt érdemes használni,ami izvilágát tekintve illik a sütihez?

Köszönöm válaszod :)

Szép napot kivánok!

Üdv : Gabi

nautilus13
Judit69 / nautilus13 Wed, 2016-10-26 09:16

Kedves Gabi ! Nekem meggy volt felbontva , barack, áfonya, szilva stb. is teljesen megfelel. Csak azért kell hozzá, hogy egy kicsit szaftosabb legyen.
Judit

Zévi
Zévi Tue, 2016-10-25 14:08

Kedves Judit!

Kezdő háziasszonyként, had tegyek fel pár ostoba kérdést, mielőtt nekilátnék ennek a finomságnak.
1. a mák darált, vagy szemes?
2. a sütőtököt lereszelve, vagy felkockázva kezdem el párolni a cukorral?
Ha elfőtt a leve mixerrel adjak neki?
Vagy süssem meg előre? Vagy hogyan lesz olyan szép állagú, mint a képen?
Segítséged előre is Köszönöm, és elnézést az értetlenségemért.

nautilus13
Judit69 / nautilus13 Tue, 2016-10-25 18:00

Kedves Zévl !
A mák darált, a sütőtököt reszelve párold. Nem kell hozzá mixer, mert teljesen pépesre fog főni és a cukortól egy kicsit karamellizálódik is, de tényleg addig párold, amíg elpárolog róla a leve, de még így is nedves lesz, azért kell a kekszmorzsa a tésztára, hogy ne áztassa el azt. Hűlés közben még szilárdulni fog. Ezt előző nap is elkészítheted. Ha megsült a sütemény, teljesen ki kell hűteni, mert akkor lehet szépen szeletelni majd.
Sok sikert hozzá , remélem sikerülni fog.
Judit

Zévi
Zévi Wed, 2016-10-26 12:28

Köszönöm, a hétvégén készítem el, majd jövök a tapasztalatokkal. :)

Vanilla
Vanilla Sun, 2016-10-23 20:30

Kedves Judit ! Nagyon szép süti, szavaztam is , mert könnyű lehet elkészíteni !

huli68
huli68 Sun, 2016-10-16 18:37

Nagyon király lett,főleg így még langyosan, köszi a receptet :)

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2016-10-06 11:50

Nagyon tetszik a recepted,és szavaztam rá.Természetesen most fogom elkészíteni,hiszen nagyszerű ízharmóniák vannak benne, szinte összefut a nyál a számban.Köszi az élményt!Üdv:Zsuzsa

775
finomliszt 30 dkg
vaj 14 dkg
porcukor 3 dkg
tojássárgája 2 db
víz 2 ek
kekszmorzsa 3 ek
sütőtök 70 dkg
cukor 4 ek
gyömbér 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
mák 20 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tej 150 ml
tojásfehérje 2 db
1 csipet
lekvár/ dzsem 2 ek