r
Nosalty Logó

Sütőtökös gnocchi sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Sütőtökös gnocchi sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

gnocchi

ropogós zsálya

sajtmártás

Összesen 923 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

gnocchi

ropogós zsálya

sajtmártás

Összesen 1846 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

gnocchi

ropogós zsálya

sajtmártás

Összesen 224 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    529 micro
  • β-karotin
    3011 micro
  • β-crypt
    2198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 923 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1264 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    1058 micro
  • β-karotin
    6021 micro
  • β-crypt
    4396 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 1846 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    730 micro
  • β-crypt
    533 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

gnocchi

ropogós zsálya

sajtmártás

Elkészítés

gnocchi

  1. A vajat hevítsük fel, majd tegyük bele a frissen szedett zsályaleveleket, és pár pillanat alatt süssük ropogósra. Ezután szedjük ki a vajból, és tegyük félre.
  2. A sütőtököt először süssük meg, majd villával alaposan törjük össze, és hűtsük ki egészen.
  3. A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le, nyomjuk át krumplinyomón, (v. villával törjük alaposan össze), majd hűtsük ki egészen.
  4. Ezután keverjük össze a kihűlt sütőtököt a szintén kihűlt krumplival, egy csipet sóval és szerecsendióval.
  5. Ezután adjuk hozzá a liszt felét és a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal kezdjük el összegyúrni. A többi lisztet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyebb tésztát kapjunk (kicsit lágyabb legyen a tészta, de már ne ragadjon).
  6. Alaposan lisztezett felületen nyújtsuk vastagabbra, majd vágjuk fel kb. 2 cm-es csíkokra. Ezután a tésztacsíkokat daraboljuk fel, majd egy villa hátulján görgessük végig (kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk fel).
  7. Forrásban lévő vízbe tegyünk egy mokkáskanál sót, majd tegyük bele a gnocchi-t, és addig főzzük, még feljön a víz tetejére. Ezután szűrjük le, majd tegyük bele a zsálya sütésénél visszamaradt vajba, és forgassuk össze.
  8. A sajtmártáshoz a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és pár pillanat alatt, állandó keverés mellett, készítsünk világos színű rántást (nem szabad megpirítani a lisztet!!!).
  9. Ezután vegyük le a tűzről, majd öntsük hozzá a fele mennyiségű tejet, sózzuk, borsozzuk, és egy kézi habverővel keverjük simára.
  10. Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett kezdjük el besűríteni. Amikor már kezd sűrűsödni, keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd apránként adagoljuk hozzá a maradék tejet is (annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy szószos állagot kapjunk).
  11. Tálaláskor szedjük a gnocchi-t tányérra, majd csorgassuk meg a sajtmártással, és szórjuk meg a ropogósra sült zsályalevelekkel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6188
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gnocchi elkészítése kissé pepecselős, de a végeredmény kárpótolt érte. A sajtmártással és a ropogósra sütött zsályalevéllel nagyon finom.

Hozzávalók

gnocchi

ropogós zsálya

sajtmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek