r
Nosalty Logó

Sütőtökös-csicseriborsós curry

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
danigero
Sütőtökös-csicseriborsós curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

curry

rizs

Összesen 599 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

curry

rizs

Összesen 3592 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

curry

rizs

Összesen 118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1168 micro
  • β-karotin
    5926 micro
  • β-crypt
    4859 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 599 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5334.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    704 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    2364 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1931.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4473 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1421 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7006 micro
  • β-karotin
    35555 micro
  • β-crypt
    29156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 3592 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    233 micro
  • β-karotin
    1181 micro
  • β-crypt
    968 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

curry

rizs

Elkészítés

curry

  1. Megpucolunk és felkockázunk egy közepes méretű tököt nagyjából 2x2 cm-es kockákra. Szintén megpucoljuk és felaprítjuk a hagymát is, majd megpucoljuk és lereszeljük a gyömbért.
  2. Ha előkészítettük a zöldségeket, olajon elkezdjük pirítani a hagymát, 1-2 perc után beletesszük a lereszelt gyömbért is, majd szintén 1 perc után mehet bele a curry paszta és a fűszerek, amit így rövid ideig együtt pirítunk tovább.
  3. Beletesszük a felkockázott tököt, átforgatjuk, majd felöntjük a kókusztejjel és az alaplével, és beleöntjük a halszószt is. 10-15 percig fedő alatt főzzük, kis lángon. Ezt követően vegyük le a fedőt, tegyük bele a leöblített csicseriborsót, majd nagyobb lángon főzzük tovább, hogy közben a szósz besűrűsödjön. Akkor van kész, ha a tök teljesen megpuhult.
  4. Ízesíthetjük még egy kis lime- vagy citromlével is, és mehet bele egy csokor felaprított koriander is, én ezeket most egyiket sem tettem bele.

rizs

  1. A rizst kétszer átöblítjük, majd egy kisebb lábosba feltesszük főzni, a rizs mennyiségével megegyező mennyiségű vízzel. Én két bögre rizst főztem, két bögre hideg vízzel öntöttem fel. A rizs főzővizébe a són kívül teszünk még két csillagánizst és 6 szem zöld kardamomot is. A kardamomra, mielőtt az ételbe tesszük, a konyhakés lapjával nyomjunk rá, hogy picit szét nyíljon, mert úgy adja ki az ízét.
  2. Fedő alatt kis lángon főzzük, nagyjából 17-20 percig. Én nem szoktam megvárni a 20 percet, viszont miután lezárjuk, hagyjuk, hogy a fedő alatt a gőzben még párolódjon a rizs. Pár perc elteltével emeljük csak fel a fedőt, leszedegetjük a tetejéről a fűszereket, majd villával fellazítjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2888
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 25.

Ajánló

Ha nem akarjuk nagyon csípősre, akkor a curry paszta mennyiségét felezzük. A kurkuma, római kömény és koriander együttesen kiváltható esetleg hasonló mennyiségű vagy kicsit kevesebb curry porral. A legautentikusabb az lenne, ha a római köményből és a korianderből nem őröltet használnánk, hanem a magokat száraz serpenyőben picit hevítenénk, épp csak addig, amíg elkezd felszállni az illata a fűszereknek, majd azokat frissen őrölnénk egy mozsárban, és azt adnánk az ételhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtökös-csicseriborsós curry
danigero 5 recept

Ha a halszószt kihagyjuk belőle (és mondjuk sóval helyettesítjük), akkor vega, viszont igazán kiadós. Én nehezen vagyok meg hús nélkül, de ezzel én is kibírom mondjuk egy nagyon rövid ideig. :)

Hozzávalók

curry

rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?