r
Nosalty Logó

Surimis leveles minizsemlék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kicsivik
Surimis leveles minizsemlék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 450 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4048.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    1641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kitekerjük a leveles tésztát és 10 percet pihentetjük szobahőmérsékleten, ezalatt a sütő is bemelegszik.
  2. Egy 7-8 cm átmérőjű, vékony szájú pohárral köröket szaggatunk a tésztából.
  3. Egy nagy gáztepsi aljára sütőpapírt terítünk, és rásorakoztatjuk a korongokat, de hagyhatjuk őket az eredeti papíron is, ahogy én is tettem.
  4. Betoljuk a sütőbe, 8 perc elteltével kivesszük, és félbevágjuk a zsemlécskéket, mindegyik közepére egy szelet sajtot, annak tetejére pedig egy fél surimit fektetünk, majd kalapjukat a helyére téve visszatoljuk még a sütőbe, amíg szép pirosra nem sülnek.
  5. Uborkával, zöldségekkel, különféle mártogatóssokkal tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5668
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Féláron volt a surimi, és ezt a rákolló formájút különösen szeretem. A gombamódra szaporódó látványpékségek körül terjengő frissen sült vajas tészta illatától pedig mindig nagyokat nyelek - így kezdődött hát. A maradék tészta édes tölteléket kapott. Az itt-ott sérült őszbarackokat nagyobb darabokra felkockáztam, darált dióbélhez adtam kristálycukrot, vaníliáscukrot, pici reszelt citromhéjat, a levéből is pár cseppet és ebben megforgatott a barackszeleteket, hogy a lédús barack ne áztassa el a tésztát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek