r
Nosalty Logó

Sültretek-saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Sültretek-saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1518 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3014.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    1376 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3088 micro
Összesen 760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6029.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1364 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    3410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    571 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    2752 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6177 micro
Összesen 1518 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A retkeket alaposan megmossuk (a leveleket is), majd a végeit levágjuk, és a nagyobbakat negyedeljük, a kisebbeket elég csak felezni.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és meglocsoljuk olívaolajjal, valamint olvasztott vajjal, majd mehet is a 185 fokos sütőbe 30-35 percre. Félidőben érdemes egyszer átkavarni.
  3. Közben elkészítjük hozzá a pesztót: ehhez egy csokor retek levelét kevés medvehagymával kissé összeaprítjuk, majd mehet bele a mozsárba.
  4. Adunk hozzá egy jó nagy csipet durva szemű tengeri sót (azért jó, ha nagyobb szemű, mert így könnyebb megőrölni a leveleket), és szépen elkezdjük pürésíteni.
  5. Közben a diót egy száraz serpenyőben átpirítjuk, ha már illatozik, és a héja elkezdett barnulni, akkor fogjuk, és a mozsárba öntjük, majd ezt is elkezdjük megtörni. Ha már nincsenek nagy levél- illetve diódarabok a mozsárban, akkor hozzákeverhetjük a parmezánt, végül pedig annyi olívaolajat, hogy krémes állagot kapjunk.
  6. Közben a megsült retkeket egy tálba áttesszük, rákanalazzuk a pesztót, és már tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 4915
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 17.

Receptkategóriák

A sült reteknek nagyon más íze van a nyers zöldséghez képest: sokkal karakteresebb, kissé diós beütése lesz. Ha még nem próbáltad, akkor ne várj tovább!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!