r
Nosalty Logó

Sültpaprika-krémleves pirított baconnel és sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hófehérke
Sültpaprika-krémleves pirított baconnel és sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2378 micro
  • β-crypt
    693 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 208 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3642.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    2453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2370.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1153 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    9512 micro
  • β-crypt
    2773 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 829 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, és előmelegített sütőben 180 fokon egy sütőlapon megsütjük. Akkor van kész, ha a széle barnulni kezd. A sült paprikák héját lehúzzuk. A sütés alatt felhólyagosodik, így könnyedén meghámozható.
  2. Amíg sülnek a paprikák, egy fazékba olívaolajat teszünk, és odatesszük a felkockázott hagymát és a bacont pirulni. Ha megpirult a bacon, és a hagyma üveges, a bacont egy kis tálba kivesszük, némi hagyma kíséretében. Ez lesz majd a feltét a kész levesen.
  3. A pirított hagymához adjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és átforgatjuk, 1-2 percig hagyjuk még pirulni.
  4. Ezután hozzáadjuk a sült paprikát, átforgatjuk, és ízlés szerint borsozzuk. Ha a paprika kis levet engedett és elkezd sercegni, felöntjük a vízzel. Hozzáadunk egy leveskockát, és szükség szerint sózzuk.
  5. Ha a leves felforrt, hozzáadjuk a balzsamecetet és a bazsalikomot. Felfőzzük. Ha rottyan egyet, kész a leves.
  6. A levest botmixerrel pürésítjük.
  7. A kész levest tányérokba adagoljuk, és a pirított hagymás baconnel, reszelt sajttal díszítjük. Leveskockával, fokhagymás pirítóssal vagy levesgyönggyel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1663
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hófehérke 19 recept

A családban a krémleves nagy kedvenc. Ezúttal azonban valami olyasmit szerettem volna készíteni, ami még nem a könyökünkön jön ki. Szétnéztem hát a hűtőben... ez lett belőle...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek