r
Nosalty Logó

Sültpaprika-krémleves fetával és paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sültpaprika-krémleves fetával és paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 398 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1589 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1487.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    383 micro
  • β-karotin
    3465 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 398 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5949.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1717 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    2547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2093.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1613 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    740 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    509 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    1533 micro
  • β-karotin
    13860 micro
  • β-crypt
    1929 micro
  • Likopin
    37051 micro
  • Lut-zea
    3857 micro
Összesen 1589 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    1333 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát, paradicsomot, fokhagymát és a rozmaringot tegyük egy fóliával bélelt, olívaolajjal bekent tepsire, és 200 fokon, 5 percenként megforgatva a zöldségeket, süssük addig, amíg a paprika héja megfeketedik, a paradicsom pedig szétnyílik és levet ereszt.
  2. Vegyük ki a sütőből, takarjuk le fóliával az egészet. 15 perc után a paprikáról és a paradicsomról húzzuk le a héját, a paprikát magozzuk ki, és tegyük aprítóba a nagyobb darabokra vágott zöldségeket. A rozmaringot dobjuk ki, de a sült fokhagymából felhasználhatunk 2-3 gerezdet ízlés szerint. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, adjuk hozzá a tejet, a joghurtot és 1-2 kanál olívaolajat, majd turmixoljuk össze az egészet.
  3. Tegyük hűtőbe pár órára, majd tálaláskor morzsoljuk bele a feta sajtot, és szórjunk a tetejére karikázott újhagyma zöldjét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3778
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kápia paprikával a legjobb dolog, ami történhet, ha megsütjük. Na, ezt mi még fokoztuk azzal, hogy utána krémlevest készítettünk belőle. A feta sajtot ne felejtsétek le a tetejéről!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek