r
Nosalty Logó

Sült túrótorta-Käsekuchen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gubigabi
Sült túrótorta-Käsekuchen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 7536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 363 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.6 g

Zsír

  • Összesen
    428 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7830.7 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2782 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.6 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1841 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1061 micro
Összesen 7536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint, turmixgéppel vagy akár kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Amíg a tölteléket elkészítjük, a tésztát hűtőbe tesszük.
  4. A töltelékhez a túrót a cukorral és a tojással jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és a felolvasztott majd kihűtött margarint. Alaposan kikeverjük.
  5. A tortaformát kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük.
  6. Elővesszük a tésztát a hűtőből és a háromnegyed részét kerek lappá nyújtjuk és óvatosan a tortaformába rakjuk úgy, hogy legyen pereme is.
  7. Nem baj, ha elszakad, nagyon jól lehet "foltozni", sütés után nem fog látszani.
  8. A tölteléket a tésztára öntjük, és elsimítjuk.
  9. A maradék egynegyed rész tésztát egy nagy lyukú reszelőn a túrókrémre "reszeljük" úgy, hogy mindenhova jusson.
  10. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 60-70 percig sütjük.
  11. A formában hagyjuk kihűlni, majd egy pár órára (legjobb egy egész éjszakára) hűtőbe rakjuk és hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18545
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült túrótorta-Käsekuchen
Gubigabi 20 recept

Először Németországban ettem sült túrótortát, azaz Käsekuchent. Érdekes látvány volt a "göcsörtös" teteje, de az első falat teljesen lenyűgözött. A receptet azon nyomban elkértem. Németországban a karácsony elmaradhatatlan kelléke, de nálunk nem kell megvárni a karácsonyt, mert sokszor készítettem már a család és a barátok legnagyobb örömére. Mivel a magyar tehéntúró a Németországban kapható krémes állagú túróétól eltérően eléggé szemcsés, így én a merülő mixerrel szoktam habosra keverni. Így teljesen sima, krémes lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!