r
Nosalty Logó

Sült töltött paprika

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Sült töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1326 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2160.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3094 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 663 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4321 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1346 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    491 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6188 micro
  • β-crypt
    1853 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 1326 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk.
  2. Egy tepsibe (a mérete nem számít) alufóliát teszünk, úgy, hogy dupla akkorát tépünk, mint ami a tepsi alját befedi.
  3. Ráfektetjük a paprikákat, és meghintjük 1-1 csipet nagyszemű sóval, majd ráhajtjuk az alufóliát.
  4. Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 10 percig sütjük (éppen csak amíg elkezd megereszkedni).
  5. Addig elkészítjük a húsmasszát: egy tálban összekeverjük a darált húst a nagyon apróra vágott hagymával, belepréseljük a fokhagymát, belereszeljük a sajtot, és hozzászórjuk a fűszereket.
  6. A paprikát kivesszük a sütőből, kicsit megemeljük, hogy kicsorogjon a leve és a felesleges sótartalom.
  7. Igazságosan elosztjuk benne a masszát, és visszatakarjuk az alufóliával.
  8. Visszatesszük a sütőbe, és 180 fokon 25-30 percig sütjük.
  9. Kikapjuk a paprikákat a sütőből, megszórjuk a forgácsolt parmezánnal, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy szépen ráolvadjon a sajt.
  10. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 23126
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 14.

Ajánló

Szerintem magában is nagyon finom, de akinek hiányzik hozzá a szénhidrát, annak a friss baguettet ajánlom mellé!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz barátnőm minden alkalommal kitér a hitéből, ahányszor nyersen eszem a paprikát. A sokadik szemforgatás után meguntam a dolgot, és kértem alternatívát az itt hihetetlen nagy mennyiségben és otthoni árakhoz képest szinte ingyen beszerezhető kaliforniai és kápia paprika felhasználására. Kaptam párat, de a nagy részük nyáron lesz az igazi. Ez a paprika viszont így télen is elkészíthető, és roppant finom! (De a paprikát azért továbbra is rágcsálom nyersen is.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek