r
Nosalty Logó

Sült spenótos gnocchi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült spenótos gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2392.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    1446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9887 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    125.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9568.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1899 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    5784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1609 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18329 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39548 micro
Összesen 2756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1005 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2168 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kifőzzük a gnocchit. Ez azt jelenti, hogy kellő mennyiségű vizet felforralunk, és beletesszük a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor még egy-két percet várunk, és leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük, hogy ne ragadjanak össze.
  2. A spenótos szószt azzal kezdjük, hogy apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítunk, majd rádobjuk a spenótot. (Nekem mirelit volt itthon, az kicsi lassabban megy.)
  3. Amikor már puhul, belenyomjuk a fokhagymákat, meglocsoljuk egy kis fehérborral. Picit később mehetnek bele a fűszerek (só, bors, oregánó, kakukkfű). Legvégül belenyomjuk a tömős sajtot, a pici mustárt és hozzáadjuk a tejszínt. Felforr, és kész.
  4. Egy jénai tálba teszünk egy kis olívaolajat, megszórjuk zsemlemorzsával, és beletesszük a gnocchi felét, majd ráöntjük a spenótos szósz felét, és még szórunk zsemlemorzsát, majd rátesszük a másik felét is a gnocchinak, és arra a többi szószt. Persze a rétegezés részletkérdés. A lényeg, hogy a tetején legyen jó sok sajt.
  5. Mivel már minden megfőtt az előkészítés során, ezért elég annyi ideig sütni, hogy összeérjen az egész, és a tetején megpiruljon a sajt. Ez kb. 15-20 perc 200 fokon (alsó-felső) sütéssel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3856
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 14.

Ajánló

Az ételhez fehérbor dukál, és ha nem fogy el, másnap is finom, amikorra még jobban összeáll.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában egyre többször látok előre elkészített gnocchit, amit biztos nem túl bonyolult dolog házilag megcsinálni, de mégis csak időigényes. Ezzel a kész verzióval gyorsan finom és laktató ételeket lehet készíteni. Ez a recept egy a sok közül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek