r
Nosalty Logó

Sült sonka párolt káposztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
márti1218
Sült sonka párolt káposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sonka

káposzta

Összesen 1061 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sonka

káposzta

Összesen 2124 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sonka

káposzta

Összesen 116 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1865.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    542 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 1061 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3730.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    2723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 2124 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

sonka

káposzta

Elkészítés

sonka

  1. Kenjük ki a tepsit egy kanál olajjal, fektessük rá a sonkaszeleteket. Terítsük be a felszeletelt hagymával, fokhagymával, és tegyük mellé a tisztított, karikára vágott burgonyát, amit sózzunk be. A maradék olajat tegyük a burgonyára, és fóliázzuk le a tepsit.
  2. Tegyük a tepsit 180 fokos sütőbe, és a fólia alatt süssük egy órát, közben készítsük el a káposztát. Egy serpenyőben olvasszuk ki a kockákra vágott füstölt szalonnát, tegyünk rá egy fej hagymát felvágva, és forgassuk bele a káposztát. Öntsünk alá 1 dl vizet, fedjük le, és pároljuk puhára.
  3. Vegyük le a fóliát a húsról, és süssük még pár percet, majd tálaljuk a sonkát a burgonyával és a párolt káposztával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 2984
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült sonka párolt káposztával
márti1218 72 recept

Közeleg a húsvét, így is kínálhatjuk a sonkát vacsorára az ünnepen, vagy ha megmaradt, mert már elteltünk, fagyasszuk le a sonkát, és egy későbbi időpontban vegyük elő, mindenki boldog lesz.

Hozzávalók

sonka

káposzta

Címlapról ajánljuk

További cikkek